Bakandan şok yorum 'Sizin karınız olsa...'

Güncelleme Tarihi:

Bakandan şok yorum Sizin karınız olsa...
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:57

CNN TÜRK'te 'Ankara Günlüğü' programını telefonla bağlanan Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Twitter'ın kapatılması konusunda açıklamalarda bulundu. Elvan, Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi'ne sorduğu soruyla şaşırttı. Bakan daha sonra sorduğu sorudan dolayı özür diledi.

Haberin Devamı

Hande Fırat, Hüseyin Yayman ve Utku Çakırözer’in yorumladığı “Ankara Günlüğü” programında. Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu ve Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu konuk olduğu programa, telefonla bağlandı.

Haberin Devamı

Bakan Elvan, “Tek talebimiz Twitter yönetiminin hukukumuzu yok saymaması, mahkeme kararlarını uygulaması, muhatap bulunmasıdır” diyen Elvan, yasağa karşı yaptığı yorumlarla dikkat çeken Samanyolu Yayın Grubu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu'na 'Çok afedersiniz ama, özel bir soru sormak istiyorum. Eğer evli ise kendi eşinizin adı ve soyadı veya kız kardeşinizin adı ve soyadı kullanılıp herhangi bir twitter hesabı açılsa ve bu hesaba pornografik görüntüler konulsa o görüntülerin üzerine de eşinizin veya kız kardeşinizin ismi yazılsa nasıl karşılarsınız acaba' dedi.

Bakan Elvan'ın bu sorusundan sonra gazeteci Hüseyin Yayman da şöyle bir cevap verdi:
"Galiba bizim araya girmemiz gerekiyor. Sayın Bakan'ı biz de tanıyoruz, kendisi kibar bir insan. Ama doğrusu Sayın Abdullah Abdulkadiroğlu'na sorduğu soruyu ben doğru bulmadım. Niye böyle bir soruyu soruyor. Zaten bu sorunun cevabı belli sayın Bakan da bunu biliyor. Ben bu tavrı doğru bulmuyorum. "

Haberin Devamı

Bakan Elvan da bu cevap üzerine özür dileyerek bu soruyu sorduğunu söylerken, insanların empati yapması gerektiğini söylediğini anlattı.

İlginç soruya muhattap olan Abdullah Abdulkadiroğlu ise bu soruyu Bakan Elvan'a yakıştıramadığını söyledi. Abdulkadiroğlu, "Verdiğiniz örnekten anladığım kadarıyla Türkiye'deki gergin ortamın çok etkisinde kalmışsınız. Keşke yayına bağlanmamış olsaydınız daha hayırlı olurdu." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!