Abdullah Gül'den Twitter tepkisi: "Hoş değil"

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gülden Twitter tepkisi: Hoş değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:57

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 2 misli arttı. Bunlar Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar” dedi.

Haberin Devamı

Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere Hollanda’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül özetle şunları söyledi:

SUÇA FIRSAT VERİLMEZ

- (İnternet yasaklarıyla ilgili) O yasayı imzaladım ama imzalarken de hükümetle yakın temas içerisinde konuştum. 1 hafta içinde yasanın değiştirilmesini ve mahsurlu noktaların giderilmesi konusunda anlaştık. Nitekim 1 hafta içerisinde de yasa değişti. Herhangi bir şekilde internetin ve bu tip platformların tamamen kapatılması kanunen aslında mümkün değil. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor bugün. Bunlar yapılırsa ortaya çıkan problemler daha kolay çözülebiliyor. Sayın bakanlarla telefonla görüştük. Bazı mahkeme kararları, özel kişilerle ilgili, siyasi ve ifade özgürlüğüyle ilgili olmayan, haklı gerekçelerden bahsedildi. Ben inanıyorum ki bunlar zaten Twitter merkezi tarafından anlayışla karşılanacaktır ve bunların hepsiyle ilgili gerekli tedbirler alınıp bu tip yasaklar en kısa süre içinde kalkacaktır. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek.

Haberin Devamı

KAYGIM VEYA KORKUM YOK

- (Dinlemeler hakkında) Şimdi ortaya çıkan durum şunu gösteriyor ki, bazı devlet görevlileri, kanunların kendilerine verdiği yetkiyi aşıp, kanunları çiğneyip, kanunların ötesinde kendi başlarına birçok dinlemeler yapmışlar. Doğrusu benimle ilgili de ‘ihtimal dışı’ diyemem. Çünkü teknolojinin geldiği noktada bunları tamamen engellemek mümkün değil. Ama şunu söylemek isterim ki bu konularla ilgili herhangi bir kaygım veya herhangi bir korkum söz konusu değildir, varsa böyle şeylerin ortaya çıkmasında. Benim bir bilgim yok. Makamımızla devlet işlerini yaptığım konularla ilgili her türlü, tabii ki bir devlet ciddiyeti içerisinde gerekli tedbirler alınır. Ama teknik olarak artık bazen mümkün olmuyor. Böyle olunca hiç kimse ihtimal dışı olamaz.

ANAVATANI KORUR GİBİ

- (Süleyman Şah Türbesi) Bazı ülkelerin anavatanlarının dışında da toprakları vardır. Kendi topraklarıdır. Bunlar adalar, farklı kıtalar da olur. Bizim de anavatan dışındaki tek toprağımız burasıdır. Dolayısıyla Türkiye toprağıdır. Türk bayrağı dalgalanır. Anavatan nasıl korunursa orası da o şekilde korunur. Bunu da herkesin bilmesini isterim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!