Mersin'de tren kazası: 10 ölü

Güncelleme Tarihi:

Mersinde tren kazası: 10 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2014 09:54

Mersin’ de 10 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin de yaralandığı tren kazasıyla ilgili gözaltına alınan hemzemin geçit görevlisi Erhan Kılıç çıkarıldığı Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı. Makinistler ise serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

'EYVAH BEN NE YAPTIM'

Dün Mersin'in Akdeniz İlçesi'nde işçileri taşıyan servis aracına trenin çarpması sonucu 10 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayı anlatan DHA muhabiri Ali Ekber Şen 'Burası şu an savaş alanı gibi. Yaralılar yerlerde, ekipler müdahale ediyor' dedi. Kazadan sonra olay yerindeki görüntüler yürek burktu. Hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri her yerdeydi. Bir görgü tanığı ise kaza olduktan sonra bariyer görevlisinin 'Eyvah ağabey ben ne yaptım, daldım' dediğini iddia etti.

Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, merkez Akdeniz İlçesi'nde Mersin-Tarsus arasında yer alan Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı. Kazada 10 kişi yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Trenin çarptığı minibüs şoförü Fahri Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilirken, kaza sonrası Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

BARİYER BEKÇİSİ: EYVAH BEN NE YAPTIM

Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcısı görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Bir görgü tanığı, kaza olduktan sonra bariyer görevlisinin 'Eyvah ağabey ben ne yaptım, daldım' dediğini iddia etti. Polis ve Devlet Demiryolları yetkilileri de, trenin geçişi sırasında açık olduğu öne sürülen bariyerlerde inceleme yaptı. Demiryolunun 2 metre uzağında merdivenle çıkılan 5 metre yüksekliğindeki bir kulübedeki şalterlerle manüel sistemle kontrol edilen bariyerleri, kulübedeki kontrol mekanizmasından açıp kapatan ekipler bu durumu da fotoğrafladı. Kazanın nasıl meydana geldiği netleşmezken, polis kaza yerini gören kamera olup olmadığını araştırıyor.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından cesetler Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgu'na götürülürken, işçilerin can verdiği minibüs de vinç yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Kaza nedeniyle 3,5 saat kapanan demiryolu, trenin raydan kaldırılmasının ardından tekrar sefere açıldı.

YARALILARIN 3'ÜNÜN DURUMU AĞIR
Kazada yaralananların kimlikleri de belirlendi. Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan minibüs şoförü 30 yaşındaki Fahri Kaya, Servet Çelik Tarsus Medical Park Hastanesi'nde, Halil Demir Tarsus Devlet Hastanesi'nde tedavi görüyor. Uğur Ateş adlı bir kişinin de hafif yaralı olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

MAKİNİSTLER GÖZALTINDA
Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken Mersin'den Adana yönüne giden 62 bin 28 sefer sayılı yolcu treninin makinistleri Hüseyin E. ve Mehmet E. tedbir amaçlı gözaltına alındı.

Kazada ölenlerin yakınları, tren geçtiği sırada hemzemin geçitteki bariyerin kapanmadığını iddia etti.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Minibüste bulunanlardan Harun Kaya, Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Mehmet Akşam, Cavit Yılmaz, Mine Serten ve Onur Atlı kaza yerinde, Mustafa Doygun ise götürüldüğü Mersin üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitirdi.

TCDD: MİNİBÜS, BEKÇİYE RAĞMEN KONTROLSÜZ OLARAK TRENİN ÖNÜNE ÇIKMIŞ
Tren kazasıyla ilgili Devlet Demiryolları (TCDD) açıklama yaparak, kazayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını, minibüsün bekçiye rağmen kontrolsüz olarak trenin önüne çıktığını bildirdi.

Haberin Devamı

TCDD açıklamasında bariyerin neden kapalı olmadığına ilişkin olarak bilgi verilmedi.

Kurumun internet sitesinden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:
"20.03.2014 tarihinde (bugün) 07.35 sıralarında 33 M 1104 plakalı servis minibüsü, Mersin-Adana arasındaki Km.16+036'da bulunan bariyerli ve bekçili Bağcılar hemzemin geçidine, görevli geçit bekçisine rağmen dikkatsiz ve kontrolsüz olarak Mersin-Tarsus arasında işleyen yolcu treninin önüne çıkmış, dolayısıyla geçit kazası olmuştur. İlk belirlemelere göre olayda servis minibüsünde bulunan 9 kişi hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili olarak idari ve adli tahkikat başlatılmış olup, gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Haberin Devamı

Kaza nedeniyle Mersin-Tarsus arası demiryolu ulaşıma kapandı.

Mersinde tren kazası: 10 ölü


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!