Turgutlu'daki gıda yardım fişi tartışma yarattı

Güncelleme Tarihi:

Turgutludaki gıda yardım fişi tartışma yarattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2014 10:58

Manisa'nın Turgutlu İlçesi’nde, belediyenin dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişi izdihama neden oldu. Muhalefet partileri bunun seçim öncesinde etik olmadığını ileri sürerken, AK Parti’den Turgutlu’da tekrar aday gösterilen mevcut başkan Serhat Orhan ise bu yardımları yılın 365 günü yaptıklarını söyledi. CHP Turgutlu’da tepki çeken yardım kuyruğuyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Turgutlu Belediyesi’nin dağıttığı 50 liralık gıda yardımı fişinden almak isteyen dar gelirliler, birbirleriyle yarıştı. Saat 06.00’dan itibaren dağıtımın yapılacağı belediyenin zemin katındaki otoparkta toplananlar izdihama neden oldu. Kapalı otoparkta havasızlık nedeniyle sıkıntılı anlar geçiren vatandaşlar arasında zaman zaman sıra tartışmaları yaşandı. Belediyenin özel güvenlik görevlileri izdihamı önlemek için çabalasa da yetersiz kaldı. Dağıtılan gıda fişlerinden alanlar büyük sevinç yaşarken, bazı siyasetçiler belediyenin seçim öncesinde gıda yardımı fişi dağıtmasını etik bulmadı.

YARDIM KUYRUĞU - FOTO GALERİ

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Vatandaşlar gelip haber verdi. Başkanın söylediği gibi rutin bir gıda yardımı değil. Yoksullara değil herkese yapılan bir dağıtım. Şehir meclisi adayımız Mahir Ek’in kız kardeşine bile durumu iyi olmasına rağmen verilmiş. Yolda, evde her yerde çağrı yapıyorlar. Şu anda da seçim bürolarının önünde dağıtım yaptıkları bilgisi geliyor. Milletvekilimiz Hasan Ören ve Mahir Ek dün savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Yoksul, ihtiyacı olan insanlara yardım dağıtılmasına karşı değiliz. Ancak şu an yapılan hiç etik değil. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu yasaklarına da uymuyor. Çok çirkin bir olay. Umarım yetkililer harekete geçecektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!