Aslolan vatandır

Güncelleme Tarihi:

Aslolan vatandır
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2014 01:50

Bizler her daim onurlu Türk subayları olarak vatanımızdan vazgeçmedik. Bizi sinsilik ve sahtekârlıklarla içeri attılar. Ancak bizim için aslolan vatan ve millettir. Kalbimizin ve zihnimizin duvarlarına yazılmış olan budur. Bu uğurda gözlerimizi kapatacaksak eğer bu mutlaka sizler için gurur verici şekilde olacaktır.

Haberin Devamı

VARDİYA Bizde Platformu tarafından dün birçok ilde 77. defa ‘Sessiz Çığlık’ eylemi düzenlendi. İstanbul Beşiktaş Meydanı’ndaki eyleme, eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner’in yanı sıra Ergenekon davasından tahliye olan emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Tuğamiral Alaattin Sevim, Teğmen Mehmet Ali Çelebi, gazeteci Tuncay Özkan, Hasan Ataman Yıldırım da katıldı. Eylemde Balyoz davası tutuklularına dikkat çekilerek “Özgürlük limanları esir denizcileri bekliyor, TSK esirlerinin yüzde 65’i denizci” pankartı taşındı. Teğmen Çelebi, “Bizi sinsilik ve sahtekârlıklarla içeri attılar. Ancak bizim için aslolan vatan ve millettir” dedi.

AFRİKA’YA GİDİLMEZ

Eylemde ilk konuşmayı eski Donanma Komutanı emekli Oramiral Nusret Güner yaptı. Ergenekon davasında olduğu gibi Balyoz ve diğer davalarda tutuklu bulunan askerlerin de serbest bırakılması gerektiğini belirten Güner, “Bildiğiniz gibi Balyoz ve casusluk davalarında özellikle deniz subayları tutuklandı. Deniz subaylarının darbe yapacağı iftirası atıldı. Bu nedenle Deniz Kuvvetleri’nde üst kademelerin yüzde 65’i tutuklandı. Benim 134 askerim bu davalarda tutuklandı. Bu kişilerin casus olduğu iftirası atıldı. Bu büyük bir yalandı. Denizciler nasıl darbe yapacaklar. Diğer taraftan bu askerlerin casus ve fuhuşçu oldukları söylendi. Bu bir kumpastı ve bunu devletin üst kademeleri de söyledi” dedi. Deniz Kuvvetleri Barbaros Türk Deniz Grubu’nun 17 Mart- 27 Haziran arasında Güney Afrika’da gerçekleştireceği sefere de tepki gösteren Güner, Hürriyet’e, “Kırım ve Ukrayna’da gelişen olaylardan ötürü Karadeniz’de sular sıcak. ABD ve Rusya adeta satranç oynuyor. Karşılıklı hamle yapıyorlar. Her an bir çatışma olasılığı varken, bölgede daha az bir kuvvet bulunmasına sebep olacak şekilde, Türk Deniz Kuvvetleri’nin Afrika seferine angaje olması kabul edilemez bir durum” dedi.

1 NUMARA ABD’DE

Haberin Devamı

Ergenekon davasında 5 yıl 2 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Hasan Ataman Yıldırım ise 77 haftadır her hafta eylem yapan Vardiya Bizde Platformu üyelerine teşekkür ederek “Bu davalarla askerlere iftiralar atıldı. Amaçları Türkiye’yi bölmekti. Bunun bir kumpas olduğu açıklandı. Türkiye’yi bölmek isteyenlerin bir numarası Amerika’da yaşamaktadır. Türk ve Kürtler kardeştir. Bizi bölmek istiyorlar” diye konuştu. Tahliye edilenler arasında yer alan bir diğer isim, emekli Orgeneral Hasan Iğsız da konuşmasında “Türkiye’de yargı sistemine güvenmiyoruz. Bizi haksız yere yıllarca içeride tuttular. Yargıda ciddi bir reforma ihtiyaç duyulmaktadır. Bundan sonraki yargılamalar kapalı kapılar ardında değil, televizyon ekranlarında naklen yapılmalıdır” dedi. Tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi’nden tahliye edilen Teğmen Mehmet Ali Çelebi de cezaevinde evlendiği eşi Kezban Çelebi ile eyleme katıldı. Platforma ‘Mehmet Ali Paşa’ diye çağrılan Çelebi, “Bizi zindanlarda çürütmeye çalıştılar. Bizler her daim onurlu Türk subayları olarak vatanımızdan vazgeçmedik. Biz içerideyken, sizler en büyük acıların muhatabı oldunuz. Bizi sinsilik ve sahtekârlıklarla içeri attılar. Ancak bizim için aslolan vatan ve millettir. Kalbimizin ve zihnimizin duvarlarına yazılmış olan budur. Bu uğurda gözlerimizi kapatacaksak eğer bu mutlaka sizler için gurur verici şekilde olacaktır” dedi.

RUHUMLA BULUŞTUM

Haberin Devamı

Eyleme eşi Duygu Dikmenoğlu ile birlikte katılan gazeteci Tuncay Özkan ise şöyle konuştu: “Ben cezaevinin kapısından içeri girdiğimde ruhumu dışarıda bıraktım. Tahliye edildiğim gün ruhumla tekrar buluşma günümdür. Özgürlük insanın ruhudur. İçeri girdiğim gün benim mezarlıkta kaldığım günlerdi. Bugün mezarlıkta bulunan insanların tekrar ruhuyla buluşması için sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

Yargı işlevini yitirdi
ANKARA’daki Sessiz Çığlık eyleminde tutuklu askerlerin yakınları Sakarya Meydanı’nda toplandı. Aileler adına yapılan açıklamada şöyle denildi: “Yargı, siyasal hesaplaşmanın aracı haline gelmiş, tarafsızlığını, bağımsızlığını ve işlevini yitirmiştir. Hukuk düzeninin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için vatansever güçlerle yürütülen adalet arayışımız devam etmektedir. Bu çabalar ilk neticesini vermiş ve artık çökmüş olan Ergenekon davasında haksız ve hukuksuz olarak tutuklanan yurtseverler serbest bırakılmıştır. Şimdi sıra kumpas kurularak yüzlerce şerefli Türk askerinin tutsak edildiği Balyoz, Askeri Casusluk ve Gizli Belge gibi davalardadır. Bu kapsamda, Anayasa Mahkemesi’nden Balyoz ve Askeri Casusluk davası sanıklarının bireysel başvurularını en kısa sürede değerlendirmesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Ceza Genel Kurulu’na başvurması veya Adalet Bakanlığı’ndan bozma talebinde bulunması beklenmektedir. Sorumluluğu olan kurum ve kuruluşları derhal göreve davet ediyoruz.” Fevzi KIZILKOYUN / ANKARA

Haberin Devamı

Berkin’li çığlık
VARDİYA Bizde Platformu’nun Beşiktaş’ta düzenlediği Sessiz Çığlık eyleminde Berkin Elvan da unutulmadı. Küçük bir çocuk, üzerinde Berkin Elvan’ın resminin bulunduğu “Unutursak asıl o zaman ölür” yazılı bir döviz taşıdı. Bir kişi de, Berkin Elvan’ın ekmek almaya giderken vurulmasına atıfla üzerinde siyah kurdele bağlanmış
bir ekmek taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!