Casus suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Casus suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:40

Büyük Rüşvet Operasyonu’nun ardından Emniyet Genel Müdürlüğü’nün İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize şubeleriyle ilgili kozmik soruşturma tamamlandı. Devlet büyüklerinin konuşmalarını yasadışı dinleyen ve aralarında üst düzey amirlerin de bulunluğu polislerle ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından yapılan dinleme ve fiziki takiplerle ilgili başta İstihbarat ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimlerinde (KOM)olmak üzere kozmik soruşturma başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve polis baş müfettişlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında dinlemelerin yapıldığı kozmik olarak adlandırılan birimlerde inceleme yapıldı.

ÜST DÜZEY MÜDÜRLER VAR

İnceleme kapsamında geriye dönük dinleme ve takipler de araştırıldı. Müfettişler incelemelerin ardından yasa dışı dinlemeler yapıldığını tespit ederek rapor hazırladı. Raporun bir kopyası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunuldu.

Başsavcılığa gönderilen ve haklarında suç duyurusunda bulunulan polisler arasında İstihbarat Dairesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi’nde 17 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluk operasyonu öncesi görev yapan üst düzey emniyet müdürleri ve birim amirlerinin de bulunduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Devlete karşı suç

Bazı Emniyet görevlilerinin, kişiler arasındaki konuşmaları yasadışı dinledikleri ve kaydettiklerine ilişkin iddialara yer verilen raporda, sözü edilen kişilerin devlet büyükleri olması dolayısıyla soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK), “Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk” başlığını taşıyan 7’nci bölümündeki suçlar kapsamında yürütüleceği bildirildi.

Kayıt silen 7 polis daha açıkta
17 Aralık’taki ‘Büyük Rüşvet Operasyonu’nun ardından, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri’nde soruşturma dosyalarını ve emniyetin hafızası ‘log’ kayıtlarını sildikleri, dosyalarını dışarı çıkardıkları iddiasıyla açığa alınan komiserler M.A ve N.A’nın ardından aynı suçlamayla 1 emniyet amiri ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli 6 polis daha açığa alındı. Polislerle ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı. 6 polisin, adliye ile emniyet arasında krize dönüşen ve yapılamayan 25 Aralık yolsuzluk operasyonunun dosyasını da dışarı çıkardıkları da iddia edildi. Çetin AYDIN / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!