Sağduyuya Köşk'ten alkış

Güncelleme Tarihi:

Sağduyuya Köşkten alkış
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2014 01:40

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin zor ve çalkantılı bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, “toprağa verdiğimiz Berkin, Burakcan ve polis memurumuz Ahmet Küçüktağ’ın yüreği yanmış babalarının acılarını içlerine gömerek bize verdiği sağduyu mesajları herkese ders ve örnek olmalıdır” dedi. Gül, gerilimi tırmandıracak davranışlardan herkesin kaçınması gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin zor ve çalkantılı bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, sağduyu çağrısı yaptı. Halkın kısa süre sonra en demokratik hakkını kullanarak sandık başına gideceğini anımsatan Gül, son 1 hafta içinde toprağa verilen Berkin Elvan, Burakcan Karamanoğlu ve polis memuru Ahmet Küçüktağ’ın acılı babalarının gösterdiği sağduyuyu herkesin örnek ve ders almasını istedi. Türkiye 1 hafta içinde 3 gencini toprağa verdi. Gezi olayları sırasında ekmek almak için evinden çıkan ve kafasına isabet eden gaz fişeği nedeniyle komaya giren 14 yaşındaki Berkin Elvan, 269 günlük yaşam mücadelesini 11 Mart günü kaybetti. Berkin’in cenazesini 12 Mart günü yüzbinler uğurladı, aynı gün İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde protesto gösterileri oldu. Tunceli’deki gerginlik sırasında 30 yaşındaki polis memuru Ahmet Küçüktağ kalp krizi geçirip şehit oldu. Aynı gece, Okmeydanı’nda yaşanan olaylarda da Burakcan Karamanoğlu başından vurularak öldürüldü.

Haberin Devamı

BABALAR ÖRNEK OLSUN

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e son günlerde sokağa yansıyan ve 3 gencin yaşamına mal olan gerilimle ilgili düşüncelerini sorduk. Gül, şu mesajları verdi: “Türkiye son derece sıkıntılı, zor ve çalkantılı bir dönemden geçiyor. Halkımız kısa süre içinde en demokratik hakkını kullanmak üzere sandık başına gidecek. Bu kritik süreçte ülkemizde gerilimi tırmandıracak, tamiri güç, kalıcı kutuplaşmalara yol açacak eylem, söylem ve davranışlardan kaçınması ve aklıselim içinde hareket etmesi istisnasız herkesin görevidir. Ve bu vatana karşı ortak sorumluluğudur. Son günlerde toprağa verdiğimiz Berkin, Burakcan ve polis memurumuz Ahmet Küçüktağ’ın yüreği yanmış babalarının acılarını içlerine gömerek bize verdiği sağduyu mesajları herkese ders ve örnek olmalıdır. Türkiye bu ülkede yaşayan herkesin ülkesidir. Ülkemizin kıymetini iyi bilmemiz gerekir.”

Senin evladın benim evladımdır
BERKİN Elvan'ın babası Sami Elvan, Burakcan Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu'nu telefonla aradı. 2 baba birbirlerine, "Senin evladın benim evladımdır. Evlat acısının kıyaslaması olmaz, acılarımızı siyasete alet edip nefret ortamı oluşturmalarına biz aileler olarak müsaade etmeyeceğiz” “ diyerek acılarını paylaştı. Berkin Elvan’ın ailesi, Burakcan'ın babasının İstanbul'a dönünce Sami Elvan'la bir araya geleceğini belirtti. m Enver ALAS / DHA

Haberin Devamı

CHP: İstismarı şiddetle kınıyoruz
CHP Grup Başkanlığı, “Evlatlarımızın acısını yüreğimizde hissediyoruz” diye açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: “Berkin de, Burakcan da, Ahmet de hepsi bizim evlatlarımızdır. Ancak bazı siyasi oluşumlar ile kişilerin acılar üzerinden siyasi çıkar amacına yöneldiği görülmektedir. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli’nin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu Burakcan’ın yaşamını yitirmesinden sorumlu tutan dayanaksız ve seviyesiz açıklamaları bu çirkin tutumun bir örneğidir. Her türlü istismar girişimini şiddetle kınıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!