Burakcan şehitlikte toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Burakcan şehitlikte toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 09:19

İSTANBUL’da Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrasında Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada tabancayla vurularak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burakcan Karamanoğlu'nun cenazesi, memleketi Giresun'un Alucra ilçesinde şehitlikte toprağa verildi.İstanbul'dan getirilen Burakcan Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Şebinkarahisar ilçesinden çok sayıda aracın katıldığı konvoyla Alucra’ya getirildi. Sokaklarına Türk bayrakları ve Burakcan’ın fotoğrafları asılan ilçede Karamanoğlu ailesinin evinin önüne konulan tabutun çevresinde toplanan yakınları ve vatandaşlar gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

AYLİN KOTİL'DEN BAŞSAĞLIĞI
Baba Halil Karamanoğlu taziyeleri kabul etti, Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile görüştü ve yaşananları anlattı. Oğlu Ömer Sarıgül ile birlikte Alucra’ya gelen CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil de Burak Can’ın annesi Huriye Karamanoğlu ile evinde görüştü, taziyelerini iletti.

"BENİM YÜREĞİM YANDI, BAŞKALARININ YANMASIN"
Baba Halil Karamanoğlu, cenaze namazı öncesinde açıklamalarda bulundu, kaybettiği oğlunun çok iyi bir insan olduğunu belirterek, "İnsan gibi insandı. Annesi, 'Oğlum çıkma, dışarıda olaylar var' demiş, 'Gitmeyeceğim, yakından izlerim' diye cevap vermiş. Arkadaşlarıyla olayın olduğu yere doğru gitmişler. Sonra bunlar yaşandı. Takdiri ilahi. Çekeceğimiz ceza varmış. Benim yüreğim yandı başkalarının yanmasın. Tek vatan, tek milletiz. Türkiye'nin başka bir sahibi yok" dedi.

Haberin Devamı

5 BİN KİŞİ KATILDI
Burakcan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Ulu Cami’ye götürüldü. Camide, Sedat Peker’in çelengi dikkat çekti. Giresun Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazına Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Ak Parti Milletvekilleri Mehmet Geldi ile Adem Tatlı, Giresun Valisi Hasan Karahan, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, İlçe Kaymakamı Hacı Aslan Uzun ve Belediye Başkanı Hasan Yağcıoğlu ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

ŞEHİTLİKTE TOPRAĞA VERİLDİ
Tören sırasında “Bıraktın gittin bizi diye ağlayan anne Huriye Karamanoğlu’nun güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Cenaze, Cuma namazı sonrasında kılınan namazın ardından yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Alucra Şehitliği’ne yürüyerek giden kalabalığın, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları eşliğinde götürülerek toprağa verildi. Aylin Kotil'in de sürekli olarak anne Karamanoğlu’nun yanında durarak destek olmaya çalıştığı gözlendi.

DHKP-C ÜSTLENMİŞTİ
Beyoğlu’nda iki grup arasındaki çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü, silahların kullanıldığı olayda Burakcan Karamanoğlu hayatını kaybetti. Olayda Hüseyin Taşbaşı elinden, Ramazan Gün ise karnından yaralandı. Terör örgütü DHKP-C daha sonra cinayeti üstlendi.

Haberin Devamı

Konvoy eşliğinde Şebinkarahisar'dan ayrılan Karamanoğlu'nun cenazesi, Alucra ilçesindeki baba ocağına götürüldü.

Burakcan şehitlikte toprağa verildi
BEDAVA ÖLÜM

HELALLİK ALINDI

Burakcan Karamanoğlu'nın cenazesi, Alucra ilçesindeki baba ocağında gözyaşlarıyla karşılandı.

Konvoy eşliğinde Karaağaç Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilen Karamanoğlu'nun cenazesi, anne Huriye Karamanoğlu ve yakınlarının ağıtları ve gözyaşları eşliğinde eve alındı. Burada helallik alınmasının ardından Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı Ulu Cami'ye götürüldü. Camide, Karamanoğlu'nun babası Halil Karamanoğlu ile AK Parti Alucra Belediye Başkan adayı olan dayısı Asım Kaymakçı, taziyeleri kabul ediyor.

Haberin Devamı

Burakcan şehitlikte toprağa verildi
ERDOĞAN BURAKCAN’I KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI



“HEPİMİZ BURAK’IZ”

Öte yandan, ilçedeki iş yerlerinde ve sokaklarda Türk bayrakları ile üzerinde Karamanoğlu'nun fotoğrafının bulunduğu dövizler yer alıyor. İlçe merkezinde de bir grup, Türk bayrağı eşliğinde tekbir getirerek "Hepimiz Burak'ız" şeklinde slogan atıp yürüyüş gerçekleştirdi.

BURAKCAN’IN BABASI: BİZ KİMSEYİ AYIRT ETMİYORUZ

Baba Halil Karamanoğlu, taziyeleri kabulünde yaptığı açıklamada, oğlu Burakcan'ın askerlik görevini 3 ay önce tamamladığını hatırlattı. "Benim dört oğlum var dördü de feda olsun bu vatana" diyen Karamanoğlu, şöyle konuştu:

"Sağolsun devletimiz her türlü imkanı sağladı, sahip çıktı. Böyle acı olaylar istemiyorduk ama takdir-i ilahi böyleymiş, oldu. Olmasa daha iyiydi. Bu Türkiye'de yaşayan insanların hepsi bizim kardeşimiz, biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Alevisi de insan Türk, Sunnisi de Türk. Biz kimseyi ayrı gözle görmüyoruz ama dışarıdan gelen provokasyonlar Türkiye'yi karıştırmak için ellerinden gelen her türlü gayreti yapıyorlar ve yaptılar, benim oğlumu feda aldılar. Allah'ın yanında. Yanlarına kalmayacak."

“BAŞKA BABALARIN CANI YANMASIN”

Haberin Devamı

Karamanoğlu, savaşmadıklarını, savaş istemediklerini, huzur istediklerini dile getirerek, "Türkiye'de İstanbul gibi bir yerde şu anda huzurumuz kaçtı, huzur kalmadı. Ne istiyorlar bu devletten, bu milletten ne istiyorlar? İstedikleri gaye nedir, çıksın açıklasınlar, biz de ona göre önlemimizi alırız. Ne yapacaksak yapacağız. Yazık günah değil mi bu gençlere" diye konuştu. Baba Karamanoğlu, başka babaların canının yanmasını istemediğini belirtti.

OĞLUYLA SON ANLARINI ANLATTI

Karamanoğlu, olayın gerçekleştiği akşam, evde akşam yemeğine geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Oğlum işten geldi, ben yemeği yemiştim. 'Baba nasılsın' dedi, 'sağol oğlum' dedim. 'Bir şey diyor musun, ben dışarı çıkıyorum' dedim, 'tamam baba' dedi. Dedim ki 'oğlum dışarılarda olaylar var, bizim çevremiz bize pek gelemiyorlar, yukarılara pek gitme' dedim. Ana caddeye yakın benim ev, 'tamam baba' dedi, ben aşağıya indim. Peşimden yemeği yiyor, o da aşağı iniyor, ana caddenin kenarında arkadaşlarıyla olayları izliyorlar. Olayların olduğu yere de 300 metre var. Arkadaşlarıyla diyorlar ki 'yaklaşalım bakalım bunların dertleri ne', yürüyerek gidiyorlar."

Oğlu Burakcan'ın evden çıkışı, yaralanması ve ölmesinin yarım saatte gerçekleştiğini söyleyen Karamanoğlu, "Benim oğlumun siyasi bir problemi yok, üç ay oldu askerden geleli. Sağla, solla ilişiği olmayan bir çocuk. İşiyle gücüyle uğraşan bir çocuk. Bir hiç uğruna kalabalığın içinde mermiyi atıyorlar. ışıklar sönük, lamba yok, zifiri karanlık, topluluk geliyor bin kişiden fazla, her tarafı tahrip ederek, sağı solu yıkarak, en son geliyorlar, geldikleri yer zaten onlardan ileri geçemiyorlar. Orada tıkanınca bir daha silaha davranıyorlar" ifadelerini kullandı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Berkin Elvan'ın cenaze töreninin ardından önceki gün yapılan gösteriler sırasında Beyoğlu'nda iki grup arasında çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nın cenazesi, memleketi Alucra'da toprağa verildi.

Merkez Ulu Cami'deki cenaze törenine, Karamanoğlu'nun annesi Huriye ve babası Halil Karamanoğlu ile yakınları, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil, Giresun Valisi Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Karamanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre omuzlarda taşındı. Tabutun önünde yürüyen grup tekbir getirerek, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Daha sonra Alucra Şehitliği'ne getirilen Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi, burada toprağa verildi.

BAKMADAN GEÇME!