26 yıl sonra muradına erdi

Güncelleme Tarihi:

26 yıl sonra muradına erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2012 14:08

Hayatının 26 yılını Loch Ness Canavarı’nı aramaya adayan George Edwards nihayet muradına erdi. Edwards, halk arasında Nessie olarak bilinen canavarın bugüne kadarki en net fotoğrafını çektiğine inanıyor.

Haberin Devamı

Loch Ness Canavarı’nın yaşadığı Ness Gölü'nün kıyısında yaşayan, haftada 60 saatini canavarı görmek için harcayan Edwards, çektiği fotoğraftaki canlının gerçekten Nessie olduğuna inandığını söyledi.

 

Nessie Hunter IV isimli teknesiyle göl çevresinde turlar düzenleyerek hayatını kazanan Edwards, “Tapınak Rıhtımı’na doğru dönmek üzereydim. Teknenin rıhtıma bakan kıç tarafına gittiğimde Nessie’yi gördüm” dedi.

 

İŞTE O FOTOĞRAFLAR

 

Koyu gri renkli canavarın yavaş yavaş Urquhart Kalesi’ne doğru ilerlediğini belirten Edwards, canlıyı 5-10 dakika kadar izlediğini, daha sonra Nessie’nin suya daldığını belirtti.

 

Haberin Devamı

LOCH NESS CANAVARI NEDİR?
Loch Ness Canavarı, İskoçya'daki Ness Gölü'nde yaşadığına inanılan bir canlı varlık. Bugüne kadar yapılan onlarca araştırma sonucunda varlığına dair en ufak bir kanıt bulunamasa da yüz binlerce insan her yıl canavarı görme umuduyla bu göle akın ediyor. Filmlere, kitaplara, şarkılara konut olan canavar İskoçya'nın en önemli turizm varlıklarından biri.
İlk Loch Ness Canavarı’nın MS 565 yılında görüldüğünü hatırlatan Edwards, “Bu kadar insan yalan söylüyor olamaz” dedi.


DİĞER AVCILAR DA DESTEKLEDİ 

21 yılını bu işe veren bir başka Nessie avcısı Steve Feltham da Edwards’ın çektiği fotoğraftaki canlının Loch Ness Canavarı olduğuna şüphe olmadığını belirterek, “Bu bugüne kadar gördüğüm en net fotoğraf. Bu kareler inanılmaz. Uzun zamandır aradığım fotoğraflar bunlar” dedi.

 

Feltman, “Bu fotoğrafların Nessie’nin ne olduğunu kanıtladığını söyleyemem ama ne olmadığını kanıtlıyor. Bu fotoğrafta görüldüğü şekilde omurgası olan Nessie, iddia edildiği gibi mersin balığı olamaz” diye konuştu.

 

Edwards’ın fotoğrafları geçen yıl Kasım ayında çektiği ancak basına vermeden önce analiz edilmeleri için ABD’ye gönderdiği de belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!