26 yıl önce idam edildi son mektubu dün geldi

Güncelleme Tarihi:

26 yıl önce idam edildi son mektubu dün geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Devrimci 78’liler Federasyonu, İzmit Cezaevi’nde 29 Ocak 1983’te Ömer Yazgan, Mehmet Kanbur ve Ramazan Yukarıgöz ile birlikte idam edilen Erdoğan Yazgan’ın sakıncalı bulunarak alıkonulan son mektubunu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı arşivlerinden teslim aldı.

Böylece 12 Eylül döneminde, Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde ‘Üçüncü Yol’ örgütü davasında yargılanıp idam edilen Yazgan’ın mektubu 26 yıl sonra ailesine teslim edildi. Mülkiyeliler Birliği Salonu’nda yapılan törene Yazgan’ın ailesinden kimse katılmazken, Yazgan’ın kardeşi Fatma Yazgan’ın mesajı okundu. Yazgan mesajında, “Mektubun 26 yıl sonra adresine ulaşması trajik. Hele bu mektup idamla yargılanmış ve cezası infaz edilmiş bir insanın son mektubuysa. Yaşamımın 14 yılını paylaşabildiğim ağabeyimin son mektubuna ulaşmamız, ancak bu sürenin iki katına yakın bir zamanda mümkün olabildi” dedi.

Yaşamım kısa ve onurlu oldu

YAZGAN’ın son mektubu şöyle:

“Sevgili ve değerli aileme,
Bu size yazacağım son mektup. Sizlerle uzun bir zamandır cezaevinde görüşüyorduk. Hepinize olan sevgimi bilirsiniz. Bunu burada uzun uzun yazmıyacam kanaatimce bu kadarı yeterli; Kardeşlerim Güldoğan ve Hatice’yi bir anlık sinirlilikle kırdım, kusura bakmasınlar. Ahmet, Sabire, Fatoş ve Selma’ya da ayrıca çok selamlar. Hepiniz, her şeyimden mahrum hayatımda bana destek ve moral oldunuz. Sizlerin benim dünyamda ayrı bir yeri vardı. Sizlere onurlu bir yaşam miras bırakabildi isem ne mutlu bana. Şu an tek dileğim sizlerin sağlığının bozulmaması. Acı olacak ama dayanmanız gerek. Kimseyi suçlamayın, bu işin tek sorumlusu bugünki yönetim ve devlettir. Yani suçlu olan bizi asanlardır. Görüşlerimi ve neyi savunduğumu burada yazmıyacam. Çünkü sizler bunları biliyorsunuz. Yaşamım kısa ve onurlu oldu. Hepinizi candan kucaklar, ayrı ayrı öperim. Soran bütün dost ve akrabalara selamlar. Acele ediyorlar, kısa oldu. Sizi hep seven, oğlunuz ve abiniz. Erdoğan Yazgan.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!