Hakim ve savcılar 'Berkin' için yazdı

Güncelleme Tarihi:

Hakim ve savcılar Berkin için yazdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 17:39

Dün yaşamını yitiren Berkin Elvan ile ilgili hemen her kesimden tepki mesajları geliyor. Hâkim-savcı ve avukatlar da üyesi oldukları adalet.org sitesi üzerinde mesajlarını paylaştı.

Haberin Devamı

İşte, aralarında Yargıtay üyesi isimlerin de olduğu yargı mensuplarının paylaştığı o mesajlar:

Sedat Kırcı (Emekli savcı): “Berkin, artık halkın bağrında ölümsüzlüğe kavuştu…
On binleri ölümüyle birleştiren çocuk ; adın Pir Sultanlarınki gibi binlerce yıl unutulmayacak, aydınlık yolcuları için her zaman sönmez bir savaş meşalesinin ateşi olacaksın. Şu anda kendini padişah zannedenin ve yamaklarının isimleri üç-beş yılda tarihten silinecektir ama senin ve senin gibilerin-namuslu, masum, genç ölenlerin-isimleri bu ülke topraklarında sonsuza dek anılacaktır. Berkin evlat, ekmeğini haramilere yedirirsek, lanet olsun bize…!

Hakim ve savcılar Berkin için yazdı
BERKİN ELVAN CENAZESİNİ DÜNYA BÖYLE GÖRDÜ

Mehmet Çamur (Yargıtay üyesi):“Vicdanları olmadığı kesin. Günah işleme özgürlükleri olduğu gibi öldürme özgürlükleri de var.

Haberin Devamı

Sevgi Övünç (Hakim) Tanrı, bu gençleri öldüren, yakınlarına bu acıları yaşatanlara, bunlara neden olanlara da ayni acıları yaşatır inşallah. Sadece ilahi adalet değil, hukuk önünde de hesap vermek zorundalar..."

Hakim ve savcılar Berkin için yazdı
OSMANBEY’DE GERGİN ANLAR SONRASI MÜDAHALE BAŞLADI

Hüsnü Yıldırımer (Avukat): Berkin ekmek almaya gitti dönmedi. Başka çocuklar para saymakla meşgul. Bazıları gemi saymakla... Bazıları hazine soymakla... Babaları duygulu adam: 'Canım seramikler' diye hüzünleniyor her konuşmada. Başka ülkelerin çocuklarına kendi ülkesinin seramiklerine ağlıyor...
'Başkalarına acırsak acınacak hale düşeriz...' diye düşünüyor yüksek sesle. Yağmur yağıyordu dün. Yüreği olanlar Berkin Elvan için ağlıyordu...”

Özgür Katip Kaya (Savcı): "Canım benim nur içinde yat. Sen hiç unutmayacağım. "

Gülsiye Karakurt (Hakim): "Işıklar içinde uyu çocuk!"

Mehmet Gülçek:(Hakim): "Keşke bu acıları hiç yaşamasaydık... Keşke... Allahtan rahmet diliyorum..."

Kaplan Ülgü (Hakim): “Berkin'i vuran polis bulunsa ne olur ki, gerçek ve adil bir yargılanma olacağına hakikaten inanan var mı? Unutanlara, Ethem Sarısülük'ü vuran polisin yargılanma(ma)sındaki komediyi hatırlatırım.”

Hakim ve savcılar Berkin için yazdı
BEŞ BUÇUK SAATTE UĞURLANDI

dgokce@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!