Milli Savunma Bakanı'ndan Berkin açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Milli Savunma Bakanından Berkin açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2014 10:36

15 yaşındaki Berkin Elvan’ın dün hayatını kaybetmesinden sonra bugün hükümet cephesinden ilk açıklama Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’dan geldi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Yılmaz, “Berkin Elvan'a yapılanlar bir yanlış. Allah ailesine sabır versin. Hiçbir şekilde tasvip edebilmek mümkün değil. İlke bazında hareket etmek lazım. Kendi nefsine ne istiyorsan, başkaları için de onu iste. Benim de 14 yasında çocuğum var yani dolayısıyla hiç yapılacak bir şey mi" dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan dün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, Berkin Elvan’la ilgili olarak açıklamalarda bulunmuştu. Elvan, "Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin" dedi. Elvan, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nde gazetecilerin Gezi Parkı olayları sırasında yaralanan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan ile ilgili sorularını yanıtladı. Elvan, "Çok üzüldük gerçekten. Ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Biz tabi bu tür olayların hiçbir şekilde tekerrür etmemesini diliyoruz. Son derece üzücü bir hadise. Allah mekanını cennet eylesin" diye konuşmuştu.

GENÇLER BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Berkin Elvan ölümüyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yılmaz, "Gezi Parkı olayları sırasında gaz fişeği kapsülü nedeniyle yaralanan Berkin Elvan'ın aylardır sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz. Gezi Parkı olayları sırasında oluşturulan hoşgörüsüz atmosferin bedelini ülke olarak, gencecik insanlarımızın kaybı ve çok sayıda kişinin sakat kalmasıyla ödedik. Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere, hepimizin görevi, gençlerimizin, hukuk güvenliği altında, temel hak ve özgürlüklerini huzurla, umutla ve güvenle yaşayabilecekleri bir ortamı sağlamaktır. Hiçbir şey 15 yaşındaki bir çocuğun ve Gezi olayları sırasında kaybettiğimiz diğer gençlerimizin hayatından daha önemli değildir. Gençler bu ülkenin geleceğidir. Başta ülkeyi yönetenler olmak üzere, hepimizin görMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter hesabından yaptığı açıklamada bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan'dan duyduğu üzüntüyü dile getirerek sağduyu çağrısında bulundu. Bahçeli, "Merhum Berkin'i bahane ederek kaos umanların ekmeğine kimse yağ sürmemeli, kaos değirmenine su taşımamalıdır. Berkin hepimizin kaybıdır, hepimizin hüznüdür, herkesin ortak acısıdır. Gencecik bedeni altına girdiği yüke dayanamadı" dedi.vi, gençlerimizin, hukuk güvenliği altında, temel hak ve özgürlüklerini huzurla, umutla ve güvenle yaşayabilecekleri bir ortamı sağlamaktır.

Haberin Devamı

GÜL’DEN ELVAN AÇIKLAMASI

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise dün, Nijer Cumhurbaşkanı Issoufou Mahamadou’yu ile ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, "Bugün haberi görünce üzüldüm gerçekten. Bu olay olduğunda 14 yaşında bir çocuğumuzdu. Bugün hayatını kaybettiğini öğrendim. Ailesine başsağlığı diliyorum. Yeni acıların yaşanmasına fırsat verilmeme gerektiğini buradan altını çizmeme gerekiyor. İstanbul valisi ile dün görüşmüştüm eminin gerekli dikkat gösterilecektir" demişti.

ELİNDEN EKMEĞİNİ ALIYOR

Gezi eylemlerini biliyorsunuz, gencecik çocuklar Gezi Parkı'nı korumak için mücadele ettiler. 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ailesine başsağılığı diliyorum. Türkiye'nin yaşadığı bu dramları hepimiz bilelim. O çocuk hepimizin çocuğu. Onun elinden ekmeğini aldılar, hayatına son verdiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!