Çadırları yakanlar paralelciler mi?

Güncelleme Tarihi:

Çadırları yakanlar paralelciler mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 09:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün akşam Habertürk Televizyonu’nda yayınlanan “Teke Tek” programına konuk oldu. Topbaş, Gezi Parkı olaylarının başlangıcı olarak görülen, zabıtaların çadırları ateşe vermesiyle ilgili ilginç bir benzetmede bulundu.

Haberin Devamı

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde gündeme dair açıklamalar yapan Kadir Topbaş, programın sunucusu Fatih Altaylı’nın bir sorusu karşısında zorlandı.

Altaylı, Gezi Olayları ile ilgili şu soruyu sordu: “Son günlerde deniyor ki, cemaatçi emniyet mensupları tahrik etmek için yaptılar. Karşılığında da ‘Biz bir şey yapmadık ki, çadırları yakanlar Belediye’nin zabıtaları...” diyorlar. Çadırları yakanlar Belediye’deki paralelciler mi?”

Yüzü asılan Topbaş, bu soruya şu cevabı verdi: “Fatih Bey, şimdi bu konuya girersek bu program bitmez. Bizim tarih kitaplarında okuduğumuz bir şey var: Birinci Dünya Savaşı’nın çıkışının, sözde bir Sırp öğrencinin Avusturya Veliaht Prensi’ni öldürmesinden geçtiği söylenir ama arkasında bir takım menfaatler ve farklı bir takım şeyler var. Ama görünürde öyle görünüyor. Öyle deniyor, böyle deniyor. Bu yaşandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!