Tuncay Özkan cezaevinden çıktı

Güncelleme Tarihi:

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 02:11

21. Ağır Ceza Mahkemesi, Tuncay Özkan hakkında tahliye kararı verdi. Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan, tahliye kararını duyunca Twitter'da ''Kavuşuyoruz... 1994'' diye yazdı. Tuncay Özkan, 1994 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyordu. Özkan, saat 17:00'de Silivri Cezaevi'nden çıktı. Tuncay Özkan'ın ilk sözü '6 yıl sonra merhaba' oldu. Eşine ve kızına sarılan Özkan, ''Ben 14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ımı bugün 21 yaşında geri alıyorum'' dedi.

Haberin Devamı

6526 sayılı yasa ile kapatılan ÖYM ve TMK 10’la yetkili mahkemelerde uzun tutukluluk süresinin de 10 yıldan 5 yıla inmesiyle Ergenekon davasında ağırlaştırışmış müebbet hapis cezasına çarptırılan gazeteci Tuncay Özkan, tahliye edildi.

BOZDAĞ'DAN TAHLİYE YORUMU
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ergenekon sanıkları Tuncay Özkan, Sedat Peker ve Levent Göktaş'ın tahliyelerini değerlendirirken, "Gerekçelerini bildiğimiz taktirde daha net bir değerlendirme yapabiliriz" dedi.

GEREKÇE

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İshak Eken, üye hakimler Rafet Koyuncu ile Keskin Karakurt tarafından oy birliğiyle Tuncay Özkan ve Levent Göktaş için verilen kararda 'sanıkların tutuklu kaldıkları süreler, delillerin toplanmış olup karartılma kuşkusunun kalmaması, sanıkların sabit ikametgah sahibi olması, karar onansa dahi kesinleşebilmesi için geçebilecek muhtemel süre, kararın bozulması halinde telafisi mümkün olmayan mağduriyetlere neden olunabilecek olması, tutuklamanın tedbir olması, benzer konumda tahliye edilmiş sanıklar da bulunması nedeniyle bunun adalet duygularını incitebilecek olması nazara alınarak başkaca yönler incelenmeksizin yerinde görülen tahliye istemlerinin kabulüne, sanıkların tahliyelerine karar verilmiştir' ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

'SON DERECE MUTLUYUM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon davası kapsamındaki tahliyelere ilişkin, "Tuncay Özkan'ın tahliyesiyle ilgili son derece mutluyum. Tabii bu arada tahliye talepleri reddedilenler de var. Aslında tümünün tahliye edilmesi lazım. Türkiye'de haksız yere yıllardır hapiste yatan bu masum insanların özgürlüklerine kavuşması lazım. En büyük dileğim bu" dedi.

NAZLICAN ÖZKAN: KAVUŞUYORUZ

Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan da tahliye kararını ''Kavuşuyoruz... 1994'' yazarak duyurdu.

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı
BABAMIN YÜZÜNE BAKACAK GÖNÜLLÜ ARIYORUM

TUNCAY ÖZKAN CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Dün saat 17.00 sıralarında Silivri Cezaevi'nden çıkan ve ilk iş eşine ve kızına sarılan Tuncay Özkan, şunları söyledi:

6 yıl sonra merhaba. Siz rahat çalışın, ben buradayım özgürlüğü birlikte paylaşacağız. 6 yıl sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun içinde olmamasını çok isterdim. Ama bugün dışarda yaşananlar Türkiye’nin bulunduğu duru8m bizim uğradığımız zulümden daha vahimdir. Öc alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye yapayalnız bırakılmıştır, uçurumun kenarındaki ülke tablosudur.

Haberin Devamı

Kimseyi ötekileştirmeden sevgiyle. Beni öldürülemediğim için 1996 yılından 2007 yılan kadar 5 suikast geçti başımdan. Öldüremediler, hapse attılar. Soruyorum suçum nedir diye. Özkan’a suçunun söylemeyin demiştir. Yarı beline kadar kürsüden sarkarak suçunu en iyi kendi bilir demiştir, bunlar mahkeme kayıtlarında var. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'dakilerin en yakınındadırlar.

Tuncay Özkan’ın varlığı bu ulusun varlığına armağandır. Ne bu ülkeyi dibe sürüklemek isteyenlerden korkmayız. Bu karanlık geçecek. Ben 14 yaşında bıraktığım Nazlıcan'ımı bugün 21 yaşında geri alıyorum. Nazlıcan bu ülkeye armağandır. Eşimle nihayet kavuşabildim.

Haberin Devamı

Tuncay Özkan'ın kızı NAZLICAN ÖZKAN ise ''6 senedir mücadele ediyoruz, gerçeği anlatmaya çalışıyoruz. Bugünkü konumda da kararlar siyasi olabilir. Herkese fazla gelmeye başladı. 61 gazeteciden bir tanesi çıkmış oldu. Tutuklu öğrenciler içeride, zulüm devam ediyor. Bütün bunların düzelmesi için güneş doğar diyorum'' dedi.

ÖZGÜRLÜĞE MERHABA

Silivri'den ayrılan Tuncay Özkan, eşi ve kızıyla çektirdiği fotoğrafı Twitter'da paylaştı ve 'Özgürlüğe merhaba' yazdı

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı

Nazlıcan, babası Tuncay Özkan ile birlikte selfie pozu vererek Twitter'dan paylaştı.

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı
Tuncay Özkan'a var Sedat Peker'e yok

Haberin Devamı

NE KADAR ZAMANDIR TUTUKLULARDI?

Gazeteci - Yazar Tuncay Özkan, 23 Eylül 2008'de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. Özkan 5 Ağustos 2013 tarihinde darbeye teşebbüs suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Emekli Albay Levent Göktaş, 7 Ocak 2009 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasıyla tutuklandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 20 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Dava sürecinde gizli tanık ifadelerinin ardından 27 Ocak 2012'de tutuklanan Sedat Peker, dava sonunda "Örgüt üyesi olmak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!