Koltuk değnekleriyle saldırdılar

Güncelleme Tarihi:

Koltuk değnekleriyle saldırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2014 19:55

MALATYA’da Ampute Futbol Ligi maçında engeli futbolcular kırmızı kart gösteren hakeme koltuk değnekleri ile saldırdı. Hakemin tatil ettiği karşılaşma sırasında çıkan olaylara polis biber gazlı müdahalesi sonucu birçok engelli futbolcu zor anlar yaşadı. Yaralılara sağlık görevlileri yeşil sahada müdahale etti.

Haberin Devamı

Malatya İnönü Stadında oynanan Ampute Futbol 1. Ligi’nde Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımı ile İstanbul Özürlüler Spor Ampute takımı karşılaşmasında yeşil sahalarda görmek istemediğimiz kavga görüntüleri, maça damgasını vurdu. Karşılaşmanın 43’üncü dakikasında İstanbul Özürlüler Spor 2-1 öne geçerken orta hakem Sadık Kayhan Malatya Bedensel Engelliler Spor oyuncusu Gazi’ye sarı kart gösterdi. Karara itiraz eden futbolcu, hakeme itirazını sürdürünce kırmızı kart gördü. Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımında diğer futbolcu Mustafa ise arkadaşının kırmızı kart görmesine itiraz edince kendisi de kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Kırmızı kart gören Malatya Bedensel Engelliler Spor oyuncusu Mustafa ise bu duruma sinirlenerek koltuk değnekleriyle ile orta hakeme saldırmak istedi. saldırıya uğrayan hakem karşılaşmayı tatil ederek soyunma odasına doğru ilerlerken sahaya giren engeli bir seyirci ise hakeme yumrukla saldırdı. Çevik Kuvvet polislerinin olaya müdahale etmesiyle hakemler soyunma odasına götürülürken, takım yöneticileri ve futbolcular polislerle tartışmaya devam edince, ortalık bir anda karıştı. Bu üzerine polis, futbolcu ve yöneticilere biber gazı ile müdahale etti.

Haberin Devamı

Kavga güçlükle ayrılırken, gazi olan bir takım oyuncusu ise polisleri eleştirerek, "PKK’lılar olsa böyle müdahale etmezdiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. Olaylar nedeniyle gazdan ve müdahale sırasında etkilenen birçok engelli oyuncuya sağlık görevlileri saha içerisinde müdahalede bulundu. Maçın sonunda polis ile futbolcular birbirinden özür diledi. Ancak polis kontrolunda sahadan çıkartılan hakemlerle futbolcular birbirlerinden şikayetçi oldu.

Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımı Teknik Direktörü Ruhi Aslanboğa, maç sonunda yaşanan olayları tasvif etmediğini belirterek Kulüp yönetimi ile görüştükten sonra istifa ettiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!