6 ilde yedi kaza: 12 ölü, 86 yaralı

Güncelleme Tarihi:

6 ilde yedi kaza: 12 ölü, 86 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 08:58

Dün ve bugün Şanlıurfa, Manisa, Aksaray, Ardahan, Edirne ve Tekirdağ'da meydana gelen trafik kazalarında 12 kişi öldü, 86 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA' DA ZİNCİRLEME KAZA: 6 ÖLÜ, 9 YARALI

ŞANLIURFA'da, 2 otomobil ile 1 hafif ticari aracın karıştığı zincirleme kazada 6 kadın öldü, 9 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı kaza yerinde kazazede yakınları sinir krizi geçirirken, aynı yolda sık sık kazaların meydana geldiğini belirten vatandaşlar, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapattı.Kaza, dün saat 18.30 sıralarında Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 25'inci kilometresinde bulunan Hamurkesen Köyü Kavşağı'nda meydana geldi. Ailece hafta sonunu bağ evinde geçiren Halil Karahan yönetimindeki 61 TZ 441 plakalı otomobil, ana yola çıkmak isterken sürücüsü öğrenilmeyen 63 ZZ 493 plakalı otomobile daha sonra ise plakası ve sürücüsü bilinmeyen hafif ticari araca çarptı.

CAN PAZARI YAŞANDI
Araçların savrularak hurdaya döndüğü kazada can pazarı yaşanırken, kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık, polis ve kurtarma ekibi ile jandarmaya bildirdi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi ile güvenlik güçleri sevk edildi. Polis ve jandarma, karayolunda güvenlik önlemi alırken; sağlık ve kurtarma ekipleri ise araçlarda sıkışanlara müdahale etti.

Haberin Devamı

6 KADIN ÖLDÜ, 9 YARALI
Araçlarında sıkışan yaralılar, kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Sağlık ekipleri yaptığı kontrollerde ise Gamze, Sümeyra ve Zeynep Karahan ile Büşra, Beyza ve Kadriye Çakalı'nın öldüğünü belirledi. Zincirleme kazada yaralanan; Muhammet, Halil Karahan, Mahmut, Gülsüm, Songül, Nisa ve Mehmet Çakalı ile Dilber Koyuncu, Mehmet Emin Çetinkaya ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü.

KARAYOLUNU ULAŞIMA KAPATTILAR
Kazayı haber alarak olay yerine gelen köylüler, 'Bu yolda daha ne kadar can vereceğiz' diyerek, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu ulaşıma kapattı. Polis ve jandarmanın iknalarının ardından köylüler, karayolunu tekrar trafiğe kaçtı. Olay yerinde yaşamını yitiren 6 kişinin cesedi ise incelemenin ardından otopsi için Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

YOLU BAKAN ÇELİK'E ŞİKAYET ETMİŞLER
Öte yandan, seçim çalışmaları kapsamında seçim bölgesi Şanlıurfa'da bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, bugün öğle saatlerinde kazanın meydana geldiği Hamurkesen Köyüne ziyaret yaptığı ve köylülerin sık sık kazanın meydana geldiği kavşakta tedbir alınmasını istediği öğrenildi.

Haberin Devamı

MANİSA - TURGUTLU'DA OTOMOBİL GEDİZ NEHRİNE UÇTU: 4 ÖLÜ, 1 YARALI

MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kontrolden çıkarak Gediz Nehri'ne uçan otomobil 4 kişiye mezar oldu. Kazadan yaralı olarak kurtulan 1 kişi hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.Kaza, bugün saat 20.00 sıralarında, İzzettin- Sinirli Köyü yol ayrımında meydana geldi. İzzettin'den Turgutlu'ya gelen ve içinde 5 kişinin Andaç Sadıç (32), yönetimindeki 45 ZA 6768 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak köprü korkuluklarına çarptı. Savrularak yaklaşık 20 metreden Gediz Nehri'ne uçan otomobilden yaralı kurtulan Bilge Demirdal, otomobilin üzerine çıkarak çevreden yardım istedi. Yardım çağrılarını duyanların ihbarı üzerine kaza yerine AKS 110, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen acil yardım ekipleri yaptıkları kontrolde araçtan çıkamayan Andaç Sadıç (32) Ferdi Yavuz Göçmen (34), Ferdi Baltacı (34) ve Canip Biricik'in (41) boğularak hayatını kaybettiğini belirledi.
Kazadan yaralı kurtulan Bilge Demirdal ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Demirdal'ın, hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. AKS 110 ekiplerinin çalışması sonucu ölen 4 kişinin cesedi araçtan çıkartıldı. yerinde yapılan incelemenin ardından ölen 4 kişinin cenazeleri Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.
Araçta bulunanların Turgutlu'ya bağlı Musalla Yeniköy'de bir yakınlarına ziyarete gittiği ve yaşadıkları ilçe merkezine dönüş yolunda kaza yaptıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

AKHİSAR'DA ZİNCİRLEME TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, kontrolden çıkarak şerit ihlali yapan otomobil karşı yönden gelen otomobille kafa kafaya çarpıştı. 1 kişinin hayatını kaybettiği kazada, 2 kişide yaralandı.
Kaza, dün akşam saatlerinde, Kayalıoğlu Beldesi Mevkii'nde meydana geldi. Manisa'dan Akhisar yönüne giden Nejdet Türker'in yönetimindeki 11 DZ 854 plakalı otomobil, kontrolden çıktı. Karşı şeride geçen araç, burada önce Zeki Seyrek yönetimindeki 45 NY 020 plakalı otomobille ardından sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen 10 NE 110 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücü Seyrek'in aracında bulunan 38 yaşındaki Mehmet Hazal hayatını kaybetti. Yaralanan sürücüler Nejdet Türker ve Zeki Seyrek ambulansla Akhisar Devlet Hastanesi Mustafa Kirazoğlu Sağlık Kompleksi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

AKSARAY - NİŞAN DÖNÜŞÜ MİDİBÜS ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 40 YARALI

AKSARAY'da içinde nişandan dönenlerin bulunduğu midibüs şarampole yuvarlandı, 40 kişi yaralandı. Kaza, dün saat 15.00 sıralarında Dikmen Köyü'nde meydana geldi. 28 yaşındaki damat Gökhan İrgin, ailesi ve yakınları bugün Hürriyet Mahallesi'ndeki nişanın ardından Dikmen Köyü'ne dönmek üzere yola çıktı. 25 yaşındaki Muhammet Bağdaş yönetimindeki 68 M 0160 plakalı midibüs, Dikmen Köyü'nde iddiaya göre freninin tutmaması üzerine virajda kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı.
Kazada araçtaki 40 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla ve otomobillerle kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ - DİREĞE ÇARPAN ARACIN HIZ KADRANI 135 KM'DE TAKILI KALDI

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde hafif ticari aracın elektrik direğine çarpması sonucu 5 kişi yaralandı. Aracın hız kadranının 135 kilometrede takılı kalması dikkat çekti.
Kaza, dün akşam saatlerinde, Bülent Ecevit Bulvarı'nda meydana geldi. Çorlu'dan Tekirdağ istikametine giden olan Nihat Akman idaresindeki 59 PK 258 plakalı hafif ticari araç Çorlu Park Işıklı Kavşak Mevkii'ne geldiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle direk devrilirken, sürücü Nihat Akman ile araçta bulunan eşi Seher Akman, çocukları Kaan Akman, Doğukan Akman ve Batukan Akman yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

KADRAN 135 KİLOMETREDE TAKILI KALDI

Olay yerine gelen polis ekipleri devrilen direkte elektrik akımı olmasından dolayı çevrede güvenlik önlemi aldı. Öte yandan aracın hız kadranının çarpışma esnasında 135 kilometrede takılı kaldığı gözlendi. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

ARDAHAN'DA KAZA: SÜRÜCÜ VE 11 ÖĞRETMEN YARALANDI

Ardahan’da öğretmenleri taşıyan servis minibüsü kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve 11 öğretmen yaralandı.

Olay Çamlıçatak köyü yakınlarında bugün sabah saatlerinde meydana geldi. Merkeze bağlı Tunçoluk İlköğretim Okulu öğretmenlerini taşıyan Torun Yıldız’ın kullandığı 75 M 0348 plakalı minibüs, Çamlıçatak Köyü yakınında sürücünün direksiyon hakimiyetini yitirmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Torun Yıldız ile birlikte öğretmenler Mustafa Taş, Emrah Köse, Yusuf Özan Topuksuz, Akif Günay Tay, Zehra Kınalı, Esra Sevinç, Özge Tamer Er, Filiz Yıldız, Ramazan Öztürk soyadları henüz belirlenemeyen Elif ve Suat isimli öğretmenler yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Ardahan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ardahan Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Selim Ağın, öğretmenleri okula götüren servis minibüsünün yolda kaza yaptığını ve 11 öğretmenin yaralı olduğunu doğruladı. Yavuz Selim Ağın, öğretmenlerden birinin durumun ağır olduğunu, diğerlerinin ve sürücünün sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

EDİRNE'DE SERVİS MİNİBÜSÜ TARLAYA SAVRULDU: FİZYOTERAPİST KADIN ÖLDÜ, 17 YARALI

Edirne’de aralarında lise ve üniversite öğrencileri ile memurlarının da bulunduğu Ramazan Akdemir yönetimindeki servis minibüsü, aşırı hız nedeniyle ıslak zeminde kayarak yoldan çıktı. Takla atarak tarlada yan yatan minibüstekilerden Tıp Fakültesi Hastanesi’nde fizyoterapist olan 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Mehtap Akkuş olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Akdemir ile birlikte 17 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saat 08.00 sıralarında Edirne- Kırklareli karayolunda meydana geldi. Kırklareli’nden yola çıkan 38 yaşındaki Ramazan Akdemir yönetimindeki servis minibüsü Edirne kent merkezine 10 kilometre kala, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle yoldan çıktı. Takla atarak tarlada yan yatan minibüsün sürücüsü Akdemir’in de aralarında bulunduğu lise ve üniversite öğrencisi 17 kişi yaralandı. Gelen ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılar tedavi altına alınırken, durumu ağır olan 30 yaşındaki Mehtap Akkuş, olay yerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi FTR servisinde fizyoterapist olan ve geçen yıl eşinden boşandığı öğrenilen 2 çocuk annesi Akkuş’u, mesai arkadaşlarından biri kaza yerine gelerek teşhis etti.

BABASI CEP TELEFONUNDAN ARADI

Mehtap Akkuş’un çalan cep telefonunu açan jandarma ekipleri arayan babası Menderes Akkuş’a kaza olduğu ve yaralıların hastaneye gittiğini söyledi. Savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Akkuş’un cesedi cenaze aracına konurken, bu sırada Kırklareli’nden kaza yerine gelen baba Menderes Akkuş ölenin kızı olduğunu anlayınca gözyaşlarına boğuldu. Çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı baba Akkuş, cesedin kaldırıldığı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gitti. Kazada yaralanarak hastanelerde tedavi altına alınanların adları şöyle:
Sürücü Ramazan Akdemir (38), Gülçin Ayyıldız (20), Nisu Samsak (27), Zerref Alınca (27), Gamze Babaoğlu (20), Rabia Çil (19), Aygül Atay (18), Fikriye Didle (20), Alican Dinçer (19), Tekin Ada (16), Ayça Özavcı (17), Ezgi Eratik (18), Alp Can Özlek (16), Nurcan Engin (19), Nilüfer Zeynep Karanfil (21), İsmail Mert Eke (16) ve Efe Can Yüksel (17).

YARALILAR KAZAYI ANLATTI

Kazayı hafif sıyırıklarla atlatan Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Gamze Aayyıldız, servis minibüsünün yolda kaydığını belirterek, "Kaza anını tam olarak hatırlamıyorum. Virajı aldıktan sonra birden kaydık. Minibüs takla attı. Nasıl olduğunu anlayamadık" dedi.Yaralılardan 27 yaşındaki Zerref Alınca da, minibüsün en arkasında müzik dinlediği sırada kazanın meydana geldiğini kaydederek, "Aracın en arkasında müzik dinliyorken uyumuşum. kazanın nasıl olduğunu anlamadım. Minibüs devrildi, içinden yaralı olarak çıkıp diğerlerine yardımcı olduk" diye konuştu. Jandarma ve polis ekiplerinin kazayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!