‘Vallahi yaşıyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Vallahi yaşıyorum’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2014 01:19

ANTALYA Alanya’da Hakan Ceyhan, 2001’de vatani görevi için Ankara'ya gitti.

Haberin Devamı

Asker kaçağı 2 yaş büyük ağabey Gökhan Ceyhan, bundan faydalanarak, kardeşi adına kendisine kimlik çıkarttı ve 2002’de İsveç vatandaşı bir kadınla evlenerek bu ülkeye yerleşti. Askerlikten sonra evlenmek isteyince nüfusta ‘evli’ gözüktüğünü öğrenen Hakan Ceyhan, 7 Mart 2011’de mahkemeye başvurup ağabeyinin kendisi adına sahte kimlik çıkarttığını ispat ederek tekrar 'bekâr' kimliğine kavuştu.

ÖLÜYÜ DİRİLTME DAVASI

Ancak ağabey Gökhan Ceyhan, Mart 2013'te İsveç'te boğularak ölünce, işler yine karıştı. Memleketi Kayseri'de ağabeyinin cenazesini teslim alan Hakan Ceyhan, evraklarda kendisinin ölü olarak geçtiğini fark edince, 12 Haziran 2013’te yeniden dava açtı. Alanya 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki dava sürerken, Hakan Ceyhan, "Avukat Türkiye'de ölüyü diriltmek için davanın 6 ay süreceğini söyledi. 3 ay daha fazla sürdü. 9 aydır ölü gözüküyorum. Son duruşmada hâkim 6 ay sonraya tarih verdi. Ağabeyimin eşi ve oğlunun yurtdışından gelip ifade vermesi gerekiyormuş" dedi.

Haberin Devamı

Hakan Ceyhan, “Çalışmak istiyorum ‘Sen ölüsün’ diyorlar, hastaneye gidiyorum, ‘Ölüsün’ diye geri çeviriyorlar” diye isyan etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!