‘Bu milletin a.... koyacağız’a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

‘Bu milletin a.... koyacağız’a suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 01:13

MHP Aydın'ın Didim İlçe Teşkilatı üyesi 15 kişi, telefon tapelerinde bir işadamıyla görüşmesinde, “Bu milletin a... koyacağız” dediği iddia edilen işadamı Mehmet Cengiz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Dilekçelerini Didim Cumhuriyet Savcılığı'na teslim eden MHP'lilere, 9 avukat da destek verdi. Dava açılırsa müdahil olacaklarını belirten avukatlardan Benson Dündar, "Türk milletine küfür edilen telefon konuşmaları ortaya çıktı ve konuşmalar herkese dinletildi. Onurlu vatandaşlar olarak milletimizin bu şekilde aşağılanmasını kınıyoruz. Milleti soyan ve millete hakaret eden bu kişilerin cezalandırılmasını istiyoruz. Onurlu savcıları göreve davet ediyoruz" dedi.

‘Nerenize koyacaksınız’ RTÜK’te
RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, Kabataş’ta türbanlı bir kadına saldırıldığı iddialarının ardından yayınlanan görüntülerde saldırı bulunulmamasına ilişkin “Sizler Adli Tıp raporlarını nereye saklayacaksınız, nerenize koyacaksınız?” sözlerini Üst Kurul gündemine taşıdı. Öztunç, Başkanlık makamına verilen dilekçede bu sözlerin “Yayınlarda dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” maddesine aykırı olduğunu belirterek, konuyla ilgili rapor hazırlanmasını istedi. Öztunç şunları söyledi: “Bu sözleri herhangi bir vatandaş söylese bile RTÜK ceza verirdi. biz söyleyen kişiye değil konuşmanın içeriğine bakarak değerlendirme yapmalıyız. Söz konusu ifadeler, değişik yayın kuruluşlarında değişik zamanlarda birçok kez ekrana getirilmiştir.”
Meltem ÖZGENÇ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!