Taksim Dayanışma iddianamesi savcılığa iade edildi

Güncelleme Tarihi:

Taksim Dayanışma iddianamesi savcılığa iade edildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 11:28

GEZİ Parkı'nın İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından açıldığı 8 Temmuz 2013'de meydana gelen olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Ayşe Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da arasında yer aldığı 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame savcılığa iade edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan iddianamenin İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nce incelenmesi tamamlandı.

“ANLAŞILAMADI”

Taksim Dayanışma iddianamesi savcılığa iade edildi
1 yıl ile 29 yıl arasında değişen hapis istenen 26 kişinin şüpheli olarak yer aldığı iddianameyi inceleyen İstanbul 33’üncü Asliye Ceza Mahkemesi, şüphelilere hangi kanundaki hangi suç veya suçları işlemek için örgüt kurdukları veya yönettiklerinin anlaşılamadığını belirtti.

İddianamede bazı şüphelilerin “memura karşı mukavemet” suçundan cezalandırılması istendiği, ancak şüphelilerin hangi memura mukavemet ettiği ve bu memurların müşteki olarak iddianamede yer almadığı ifade edilen kararda, iddianamede müşteki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın aracına zarar verildiğinin belirtildiği, ancak hangi şüpheli veya şüphelilerin söz konusu araca zarar verdiğinin gösterilmediği vurgulandı.

Haberin Devamı

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için dosyayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 26 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi üyesi Haluk Ağabeyoğlu hakkında “örgüt kurma", "toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" ve "görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 29'ar yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede, diğer 21 şüphelinin ise 10'ar yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!