"Rüşvet değil helal parayla"

Güncelleme Tarihi:

Rüşvet değil helal parayla
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2014 01:37

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendisinin de bağış ve desteklerinin olduğu “İl Bilge Hatun Erinç Evi” (Huzur Evi) açılışında yaptığı konuşmada 17 Aralık operasyonuna gönderme yaparak “Erinç Evi helalin eseridir. Çimentosunda haksız kazancın en ufak lekesi yoktur. Haramın karartısı, usülsüzlüğün kırıntısı, yolsuzluğun esintisi, rüşvetin en ufak emaresi buradan geçememiştir” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli şöyle konuştu:

HARCINDA ALINTERİ VAR

28 ay 28 gün önce temelini attığımız İl Bilge Hatun Erinç Evi’ni bugün hizmete sokuyoruz. Erinç Evi helalin eseridir. Temelinde cömertlik hâkimdir. Harcında alınteri ve umut vardır. Duvarlarında sımsıcak düşler, etrafında kötülüklerin aşamayacağı manevi surlar vardır. İl Bilge Hatun Erinç Evi tertemiz vicdanların, parıldayan kalplerin, dürüstlük sembolü yüreklerin elinden çıkmıştır. Yüksek ahlak bu çatının çivisine çatısına ve toprağına varıncaya kadar egemenlik kurmuştur. Malzemeden çalan kurnazlık, işçilikten kırpan üçkâğıtçılık, Erinç Evi’ne yaklaşmaya dahi cüret edememiştir.
partimizin 45.yılında açıyoruz

Erinç Evi’nin açılışı partimizin 45’inci yılına tesadüf etmiştir. Bu tarihi tesadüf oldukça anlamlı oldukça önemlidir. Burada şehit ve gazilerimizin mağdur anne, baba ve yakınları barınacaktır. Hareketimizin 45 yıllık geçmişi şehitliğin ve gaziliğin de tarihidir. Bizim için 45 yıl niyazdır, dilektir, hayaldir. Değişen zaman saçlarımızı ağartsa da heyecanlarımız ilk günkü kadar taze ve diridir. 45 yıldır neye inanmışsak onu söyledik. Neyi gördüysek onu anlattık. Dün neyi savunuyorsak bugün de aynı anlayıştayız. Ama zamanın değişen şartların bilincindeyiz. 45 yıl ahlak ve şeref mücadelesidir. Bu kutlu yolda nice saldırı ve tacizlere uğrasak da ilkelerimizden ayrılmadık.

Haberin Devamı

KAHRAMANLARIMIZIN EMANETLERİ

Aziz Atamız Bilge Kağan’ın ve Kültigin’in beşiğini sallayan, ninnisini söyleyen, yedirip içiriren giydirip kuşandıran İl Bilge Hatun annemizin ismi burada yaşayacak, burada parlayacaktır. Bu muazzez çatı gönül almanın, tatlı dilin, hatır sormanın yer aldığı ve her tarafından zerafetin olduğu dayanışma ve kardeşlik mekanıdır. Burada rahmetle yad ettiğimiz dava şehitlerimizin ve gazilerimizin annelerine babalarına ve yakınlarına hizmet verecek olması çok ciddi bir kazanımdır. Kahramanlarımızın geride bıraktığı emanetlerine şayet sahip çıkmazsak çok büyük bir vebale ortak olmaktan kurtulamayız. MHP şehitlerinin ve gazilerinin hatıralarını yaşatmakta kararlı olduğunu Erinç Evi ile bir kez daha kanıtlamıştır.

Haberin Devamı

ETİMESGUT’ta şehit ve gazilerin anne, baba ve yakınlarının barınacağı, Yağmur Damlası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından inşa ettirilen ‘İl Bilge Hatun Erinç Evi’nin açılışını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptı. Kulesi Osmanlı, kapısı Selçuklu mimarisi ile yaptırılan yapının 2011’de ilk harcını atan ve ilk bağışı yapan Bahçeli, kurumun adını da kendisi koydu. Bahçeli büyük bir keyifle yapıyı gezti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!