Sizin oğlunuz olsaydı

Güncelleme Tarihi:

Sizin oğlunuz olsaydı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 01:24

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu kürsüsünden “Birkaç saniye olsun gözünüzü kapatın değerli milletvekilleri ve kendinizi Ali İsmail Korkmaz’ın annesinin ya da babasının yerine koyun. Çocuğunuzun sopalanarak öldürüldüğünü bir canlandırın zihninizde. Ne hissediyorsunuz, hiç mi utanmıyorsunuz?” diye sordu.

Haberin Devamı

Nazlıaka, önceki gün CHP sıralarından alkış alan konuşmasında şunları söyledi:

BARİ MERMİYLE ÖLDÜRÜLSEYDİ

“Ben bir siyasetçi olarak bu emri verenlerden ve eline fırıncı sopalarını alarak o gencecik, 19 yaşındaki fidanı dövenlerden ve onları o dövmeye teşvik edecek dili kullanan siyasi iktidardan utanıyorum. Sayın Başbakan size baktığında hanginizi tuzluk, hanginizi karabiberlik olarak tanımlıyor bunu bilemem ben ama ben size baktığımda insan görüyorum. Eğer bir vicdanınız varsa, en azından annesini arayıp bir başsağlığı dilemenizi bekliyoruz. Mehmet Ayvalıtaş’ın, Ethem Sarısülük’ün, Medeni Yıldırım’ın, Ahmet Atakan’ın ailesini aramanızı bekliyoruz. Bu duruşmayı izlemek için gelen 5 bin civarındaki gencin seyahat özgürlüğünü de engellemeye çalıştınız. Ali İsmail’in annesi salonda ne dedi biliyor musunuz: ‘Oğlumu kaybettiğim için çok üzgünüm ama bari dövülerek değil de mermiyle öldürülseydi o zaman daha az acı çekerdi hiç değilse.’

Haberin Devamı

HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ?

Bakın, ben bunları duydukça utanıyorum, siz hiç mi utanmıyorsunuz? Hiç mi bunlarla ilgili olarak vicdan azabı duymuyorsunuz? Berkin Elvan, oğlumla aynı yaşta. Ekmek almak üzere sokağa çıktı ve 235 gündür komada. Bakın, bu çocuk komada ve arayıp da biriniz ona geçmiş olsun demedi, biriniz bir duruşmaya katılmadı. Sizleri buradan hem bu aileleri aramaya, onlara başsağlığı dilemeye hem de aynı zamanda bu duruşmaya katılmaya davet ediyorum. Çünkü eğer biraz vicdanınız varsa eğer gerçekten de insansanız, o zaman bunu yapmanızın beklenilmesi en doğru şey.”

O ANNE 10 YAŞ YAŞLANMIŞ

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da davanın Kayseri’ye alınmasını eleştirerek şöyle konuştu: “En önemli davalar Eskişehir güvenli diye orada görülürken, ne hikmetse bu dava Eskişehir’den alındı ve Kayseri’ye gönderildi. O salonu gördüğünüz zaman, ne kadar insan hayatına önem verdiğiniz görülür zaten. Daracık bir salon. O annenin orada yaşadığı şeyleri birilerinin vicdanının görmesi lazım. Çünkü 6 ay içinde en az 10 yaş yaşlanmış, saçları bembeyaz olmuş ve orada oturan o canilere, önünü polis keserken ‘Çekilin, biz bunlara bir şey yapmayız’ diyecek kadar da yürekli bir insan. Biraz vicdanınız varsa o kayıtları bir alın, Ali İsmail Korkmaz’ın annesinin neler çektiğini bir görün. Esmalara ağlarken ‘Bunlar da evladım’ deyin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!