Çalınmasın da Hazine’de F-16’ya bomba mı olsun

Güncelleme Tarihi:

Çalınmasın da Hazine’de F-16’ya bomba mı olsun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 01:24

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık “Bütün yolsuzlukların üzerine gidilsin ama çok da umurumuzda değil” dedi.

Haberin Devamı

Meclis’te önceki gece torba tasarı görüşmelerinde, 17 Aralık süreciyle ilgili kuşku ve endişelerinin bulunduğunu belirten Sakık şunları söyledi:

- “Bu paralar bütçeye gelmiş, bu paralar bunlara dağılmış, bu paralar bir başkasına gitmiş... Eğer bütçeden bu şekilde para çalınmazsa bir başka şekilde çalınır. Bizim açımızdan ne olur biliyor musunuz, bu paralar Hazine’ye gelirse F-16’lar alınır, yine F-16’lar gider Roboski’yi bombalar, sokaklarda gaz bombasıyla halkımıza döner. Evet, yolsuzluğun üzerine bir bütün olarak gidin, gidelim. Evet, bu Hazine’nin bekçisi değiliz yani Hazine çok da bizim hayatımıza bir şey yansıtmıyor. 2002’den bugüne kadar eski parayla tam 1 katrilyon 732 trilyon para almışsınız Hazine’den. Biz bir tek lira para almamışız. Bir de bize diyorsunuz, ‘gelin bu Hazine’nin bekçiliğini yapın.’

Haberin Devamı

- Ben Türkiye’nin en yoksul illerinden Muş’un vekili, Ağrı’nın belediye başkan adayıyım. Bu Hazinenizden buralara para gitmiyorsa, cumhuriyetin kuruluşundan bugüne bu kadar en yoksul bu 2 il birbiriyle yarışmışsa ve yani ben gelip bir fedailik mi yapmayalım, ne yapmayalım yani? ‘Aman BDP gelsin kavga etsin bu para için’, yok böyle bir şey. Dönüp bize tek kelime söyleyemezsiniz, bir tek BDP’liyi yolsuzlukla suçlayamazsınız.

- Yani Hazine’de bol miktarda para olsa ne olacak? Halkın sofrasına, cebine mi yansıyacak? Yok, vallahi biz Kürtler için şu olacak; F-16’lar alınacak. Yine gidip operasyon yapıp bombalar yağdıracaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!