Kılıçdaroğlu’nun Hilmioğlu ziyaretinin perde arkası

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’nun Hilmioğlu ziyaretinin perde arkası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2014 09:12

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kanser tedavisi gören Ergenekon hükümlüsü ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DIŞARIDA BULUŞACAĞIZ

Kılıçdaroğlu’nun Hilmioğlu ziyaretinin perde arkası
Kılıçdaroğlu, Hilmioğlu’na “Cumhurbaşkanı dahi sizin durumunuzdan rahatsız. İnşallah önümüzdeki günlerde sizi dışarıda ziyaret edecek, sizinle dışarıda kucaklaşacağız” sözleriyle destek oldu. Hilmioğlu da Kılıçdaroğlu’na “Geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Herkes sizden bir şey bekliyor. Tek tutunacak dalımız sizsiniz” karşılığını verdi.

RAPORLARIM KABUL EDİLMİYOR
Duygusal anların yaşandığı görüşmede Hilmioğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Erdoğan Toprak ile CHP Cezaevlerini İzleme Komisyonu Üyesi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile kendisini ziyaret edeni Kılıçdaroğlu’na “Elimizde rahatsızlığımı belgeleyen bir sürü rapor olmasına rağmen bunların hiçbiri kabul edilmedi. Raporum Adli Tıp’ta oylandı, 4 kişi ret oyu verdi, hiç sağlık oylanır mı? Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde de son olarak

Haberin Devamı

kanser başlangıcı teşhisi kondu. Cumhurbaşkanı’nın da yetkisi var ama kullanmıyor. Birileri, buradakilerin üzerine sanki çarpı işareti koymuş yok olalım diye” sözleriyle dert yandı.

SUÇSUZUM VE YAŞANANLAR KOMEDİ
Hilmioğlu’nun, “Suçsuzum, bir bilim adamının darbeyle ilgisi ne olabilir, bu bir komedi. Dava, 2003-2004 darbe teşebbüsü, diye başladı, sonraki bütün yaşananlar davaya kondu. Bir darbeye teşebbüs 10 yıl sürer mi? Sordular, MİT, TSK ‘Darbe var’ diyemedi, bir tek kişi ‘Darbe var’ dedi o da Tuncay Güney. İlker Başbuğ’un emrinde 700 bin asker vardı ancak darbeyi 282 emekli askerle yapmaya çalışmış, böyle şey olur mu? Rektör olduğumda ‘Yiyicilerle, bölücülerle, gericilerle mücadele edeceğim’ dedim, ettim. Cumhuriyete sahip çıktım, onun için buradayım” dediği öğrenildi.

ÖZGÜR OLDUĞUNUZDA DIŞARIDA
Kılıçdaroğlu’nun ise “Uğradığınız haksızlığı her ortamda dile getiriyorum. Herkes sizin durumunuzdan rahatsız, Cumhurbaşkanı da rahatsız. Bir siyasi parti olarak yapmamız gereken her şeyi yapıyoruz, baştan beri tüm davalardaki bütün hukuksuzlukları dile getiriyoruz. Sizi daha önce oğlunuz yaşamını yitirdiğinde evinizde ziyaret etmiştim, bu ikinci ziyaretim oluyor, inşallah önümüzdeki günlerde özgür olduğunuzda bu kez dışarıda ziyaret ederim” dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!