Cameron gazete kapattı mı?

Güncelleme Tarihi:

Cameron gazete kapattı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2014 15:21

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, İngiltere'de Başbakan Cameron'un "gazete kapattığını" söyledi. Bu sözlere İngiltere Büyükelçiliği'nden yanıt geldi.

Haberin Devamı

İngiltere'de hükümet son dönemde iki farklı olayda, gazetelerle karşı karşıya geldi.

Cameron gazete kapattı mı
İlk olay, telekulak skandalıydı; Ülkenin en eski gazetelerinden, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu 168 yıllık News of the World adlı pazar gazetesi yönetici ve muhabirlerinin, yasadışı telefon dinlemelere karıştıkları ortaya çıktı.

Telekulak olayına karışan gazeteci ve yöneticiler hakkında yasal işlem başlatıldı. Skandalın büyümesi üzerine ise, gazetenin sahibi Murdoch, News of the World'ü kapatma kararı aldı.

GUARDIAN'A "SNOWDEN BELGELERİNİ BASMAYIN" ÇAĞRISI

İngiltere'de hükümetin, doğrudan karşı karşıya kaldığı gazete ise The Guardian oldu.

Gazete, CIA'dan ayrılmış Edward Snowden’in getirdiği ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'na ait bazı belgeleri yayınladı. Bu süreçte gazeteye gelen İngiliz istihbaratına mensup iki kişi, gazetenin elindeki diğer belgeleri yayınlamamasını istedi. Bu istek de bizzat Gazetenin genel yayın yönetmeni tarafından kamuoyuna açıklandı.

Ayrıca, İngiltere Başbakanı Cameron, belgeleri yayınlamanın "İngiltere'nin düşmanlarına yardım etmek" anlamına geldiğini söylediği bir konuşma yaptı.

Guardian bu süreç sırasında ve sürecin ardından yayınlanmaya devam etti.

Haberin Devamı

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: "BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE ŞAŞIRDIK.... İNGİLTERE BAŞBAKANI CAMERON GAZETE KAPATMADI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti grup toplantısında söylediği, "İngiltere Başbakanı Cameron gazete kapattı" sözlerine, İngiltere'den açıklama geldi.
İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği sözcüsü Peter Spoor hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinden dolayı şaşırdık (puzzled). Bu sözlerin bir yanlış anlamadan kaynaklandığını düşünüyoruz. Çünkü İngiltere Başbakanı Cameron hiçbir gazeteyi kapatmadı" diye konuştu.

BAŞBAKAN NE DEMİŞTİ

Erdoğan, bugünkü AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmayı dinleyen bir vatandaşın, "BBC de görmüyor Sayın Başbakanım" diye seslenmesi üzerine, "Sadece BBC mi? Wall Street Journal... Bu gazetelerin patronları kimler? Bu gazetelerin patronlarının sahipleri kimler? Geçenlerde İngiltere'de benzer şeyi yaptılar. Cameron hemen gazeteleri kapattı. Ondan sonra Amerika'dan vurmaya başladılar. Zihniyet aynı. Bu zihniyeti iyi tanımamız, iyi bilmemiz lazım. Bunlarla kim ortak hareket ediyor? Kimler ortak davranıyor? Bunu çok iyi takip etmemiz lazım" dedi.

Haberin Devamı

Cameron gazete kapattı mı
ERDOĞAN’IN GRUP KONUŞMASININ TAMAMI


News of the World son sayısında okuyucularına teşekkür ederek veda etmişti:

Cameron gazete kapattı mı

Cameron gazete kapattı mı
NEWS OF THE WORLD SKANDALI

Cameron gazete kapattı mı
NEWS OF THE WORLD VEDA ETTİ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!