MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 00:57

Esenyurt’ta Milliyetçi Hareket Partisi’nin dün açılışı yapılan seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda, basın danışmanı Cengiz Akyıldız kalbine isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Biri ağır olmak üzere 7 partili de yaralandı. Saldırıyla ilgili olarak 1'i çocuk 4 kişi gözaltına alındı. Akyıldız’ın Cenaze namazına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Tabutu cenazenin araca taşınması sırasında Bahçeli de omuzladı. Yoğun kalabalık izdihama neden oldu.

HAYATINI KAYBEDEN AKYILDIZ'IN SON GÖRÜNTÜLERİ

Haberin Devamı

MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı
Karşıt görüş kim açıkladı

MHP Esenyurt İlçe Teşkilatı dün, Talatpaşa Mahallesi, Pazaryolu Caddesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa MHP Esenyurt İlçe Belediye Başkan Adayı Halit Özer’in yanı sıra MHP İstanbul Büyükşehir Adayı Rasim Acar da katıldı. Saldırı, Rasim Acar’ın ayrılacağı sırada meydana geldi. İddialara göre açılıştan önce partililerle bir grup arasında el hareketi yapıldı, tartışma çıktı. Ardından gruptakiler partililere önce taşla saldırdı ardından tabancayla ateş açtı. MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın basın danışmanı, “Yusufiyeli Cengiz” olarak bilinen Cengiz Akyıldız kalbinden vuruldu. Yedi partili de yaralandı. Cengiz Akyıldız ve diğer yaralılar partililerce Esenyurt Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Durumu ağır olan ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmek istenen Akyıldız’ın kalbi, hastanenin kapısında bekleyen ambulansta durdu. Kalbi yeniden çalıştırılan Akyıldız hastaneye geri taşındı ancak tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ESENYURT MHP SEÇİM İRTİBAT BÜROSU ÖNÜNDE SİLAHLI SALDIRI




OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / FOTO GALERİ

TERÖR DEĞİL ASAYİŞ ŞUBE BAKIYOR

MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı

Saldırganlardan birisini Ülkü Ocakları mensupları yakalayıp polise teslim ederken, güvenlik güçleri altı kişiyi gözaltına aldı. Yapılan ilk incelemelerin ardından olayın “adi” olduğuna karar veren polis soruşturmayı asayiş ekiplerine bıraktı. Polis yetkilileri, seçim bürosu önünde bir kişiyle partililer arasında tartışma yaşandığını, bu kişinin bir süre sonra akrabalarıyla büroya dönüp saldırıyı gerçekleştirdiğinin belirlendiğini söyledi. Akyıldız’ın ölüm haberi kısa sürede partililer arasında yayıldı. Yüzlerce kişi Esenyurt Devlet Hastanesi’ne akın etti. Bir grup ülkücü, “Vur de vuralım. Öl de ölelim” sloganlarıyla Esenyurt’ta yürüdü. Polis, çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’larla yoğun güvenlik önlemi aldı.

MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı

Haberin Devamı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan saldırıdan sonra Esenyurt Devlet Hastanesi’ne geldi. Adan, “Orada PKK’lılar var. Büromuzun açılışında adayımızın konuşması esnasında organize bir grup. Seçim irtibat bürosu açılırken tahrikler oluyor. Elleri silahlı, taşlı, bıçaklı bir grup, gelip ateş açıyor. Cengiz Akyıldız kalbinin üstünden tek kurşunla vuruluyor” dedi.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN ÇAĞRISI

MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul teşkilatı ve MHP Genel Merkezi olarak olayı itidalle takip ediyoruz. Teyakkuz halindeyiz. Olayın arzu edilmeyen boyutlara ulaşmaması için elimizden geleni yapacağız. Bu, açılım denilen sürecin geldiği noktadır. Başbakanın bu olayı ibretle takip etmesi gerekir. Bu kalleş saldırılar, aynı zamanda yolsuzluklarını örtbas etmeye ve MHP üzerinden gündemi değiştirmeye çalışanların ekmeğine yağ sürecektir. Milliyetçi-Ülkücü Hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Faillerin bir an önce bulunup yargı önüne çıkartılması için Başbakan ve AKP hükümetini göreve çağırıyoruz. Dava arkadaşlarımızı, parti teşkilatlarını ve Milliyetçi-Ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükûnet, vakar ve itidal içinde davranmaya çağırıyoruz.”

Haberin Devamı

BAHÇELİ: ACIMIZ KELİMELERE SIĞMAMAKTADIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada "Teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız. Üzüntümüz çok büyük, acımız tarifsiz ve kelimelere sığmamaktadır. Bir arkadaşımızın şehit olmasına, beş arkadaşımızın yaralanmasına sebebiyet veren kanlı eylem her yönüyle aydınlatılmalıdır. Teessürümüz ne kadar fazla olsa da, kayıplarımız ne denli ciğerimizi dağlasa da, tahriklere aldanmayacak, kışkırtmalara kapılmayacağız" dedi.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASININ TAMAMI

4 GÖZALTI

Saldırıyla ilgili başlatılan operasyonda 1'i çocuk 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

DEVLET BAHÇELİ DE OMUZLADI

İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, çok sayıda MHP’li milletvekili ve partili ile eski CHP Milletvekili Mehmet Sevigen katıldı. Akyıldız’ın ailesi de cenaze namazında hazır bulundu. Fatih Camii avlusunu dolduran kalabalık, tekbirler ve sloganlar atarak namaz saatini bekledi. Yoğun kalabalık nedeniyle izdiham yaşanmaması için sık sık anons yapıldı.

CENGİZ AKYILDIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

Cenaze namazı vaktine yakın MHP Genel Başkanı Bahçeli de camiye geldi. Bahçeli’nin camiye gelişi sırasında kalabalık ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ şeklinde slogan attı. Aileden helallik alındıktan sonra cenaze namazı kılındı. Cenazenin araca taşınması sırasında Bahçeli de tabutu omuzladı. Yoğun kalabalık nedeniyle bir süre sonra bırakmak zorunda kaldı. Akyıldız’ın cenazesi taşınırken izdiham tehlikesi yaşandı. Daha sonra Bahçeli de camiden ayrıldı. Akyıldız, Edirnekapı Mezarlığı’na son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

MHP saldırısında 4 kişi gözaltına alındı

'SOKAK KAVGASIYLA BAŞLADI' İDDİASI

Silahlı saldırıyla ilgili yapılan soruşturmada olayın gençler arasında başlayan kavgaya ailelerinin de müdahale etmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Planlı bir saldırı olmadığı belirtilen olayla ilgili gözaltına alınan biri yaşı küçük 4 kişinin sorgusuna devam ediliyor.

Esenyurt’ta dün meydana gelen olayda MHP İstanbul İl başkanlığı basın danışmanlarından Cengiz Yücel Akyıldız ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı. Polis tarafından yürütülen soruşturmada olayın detayları da netleşmeye başladı. Soruşturmada olayın karşıt görüş sempatizanı gençler arasında yaşanan sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle başladığı ortaya çıktı. Bu kavgaya gençlerin ailelerininde müdahale etmesiyle olayların büyüdüğü belirlendi.

Yetkililer saldırıyla ilgili gözaltına alınan yaşı küçük şüphelinin sorgusunun Çocuk Şube Müdürlüğünde diğer 3 kişinin ise Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulularının devam ettiği bu kişilerin ifadeleriyle gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.
Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!