Adana'da TIR araması yapan savcı görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Adanada TIR araması yapan savcı görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 10:13

Adana’da pazar günü MİT’e ait TIR’ları jandarmalara talimat vererek aramak isteyen Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı ile Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ve aynı birimde görevli Mustafa Sırlı görevden alındı.

Haberin Devamı

Adanada TIR araması yapan savcı görevden alındı
HSYK'dan 3. operasyon özel yetkilere geldi. Üyeleri değiştirilen HSYK 1. Dairesi, Adana'daki 2. tır savcısının da yetkisini kaldırdı. Adana'da pazar günü MİT'e ait TIR'ları jandarmalara talimat vererek aramak isteyen TMK ile görevli Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı görevinden alındı. Daha önce TIR araması yapmak isteyen Savcı Özcan Şişman kararname ile görevden alınmıştı.

HSYK 1. Dairesi'nin 21 Ocak ve 163 sayılı kararı ile Ankara'ya da özel yetkili bir savcı daha atandı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, özel yetkili savcı olarak atandı. Ediş, önümüzdeki Pazartesi günü göreve başlayacak. Kurul'un takdiriyle bu göreve gelen Savcı Ediş'in hangi soruşturmalara bakacağına Başsavcı Fethi Şimşek karar verecek.

Haberin Devamı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda uzun yıllar memur ve bürokrat suçlarına bakmakla görevli Savcı Zafer Ediş 2011'de yeni HSYK tarafından bu görevinden alınmış Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’nda görevlendirilmişti. Ediş, daha sonra Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na atanmıştı. O dönemde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da yer aldığı siyasi parti sicillerine bakan savcılar da Ediş'le birlikte 529 kişiyi kapsayan o güz kararnamesine girmişlerdi. HSYK'nın bu atamaları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil'in isteği üzerine yaptığı basına yansımıştı.

Adanada TIR araması yapan savcı görevden alındı
'Durdurulan TIR'lar haddini bilmezliktir'

ADANA'DA 2 İSİM DAHA GÖREVDEN ALINDI

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle Görevli Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Karaca ile aynı birimde görevli Mustafa Sırlı'nın da yetkileri kaldırıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, TMK 10. Maddesiyle Görevli Başsavcıvekili Ahmet Karaca'ya, kendisinin ve aynı yetkilerle görevli savcılar Aziz Takçı ve Mustafa Sırlı'nın yetkilerinin kaldırıldığını, tebligatın pazartesi günü ellerine ulaşacağını bildirdi.

Son değişikliklerle TMK 10. maddesiyle yetkili savcı sayısı 8'den 4'e düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!