Listeden adınızı öğrenmek için son 24 saat

Güncelleme Tarihi:

Listeden adınızı öğrenmek için son 24 saat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 16:28

Seçmen listesinde adınızın olup olmadığını öğrenmek için son 24 saate girildi. Muhtarlık bölgesi seçmen listeleri yarın saat 17.00'de askıdan inecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulandığı, http://www.ysk.gov.tr/ysk/ adresi de aynı saatte işleme kapanacak.

Haberin Devamı

30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimler için 10 Ocak'ta muhtarlıklara asılan seçmen listeleri, yarın saat 17.00'de askıdan inecek. Askıda ismi olmayanların, bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine giderek, o hanede oturduklarını belgeleyen su, elektrik, telefon faturası veya kira sözleşmesini ibraz etmeleri gerekiyor. Vatandaşların ilçe nüfus müdürlüklerinde kendilerini kütüğe kaydetmelerinden sonra alacakları belgeyi, ilçe seçim kurullarına götürmeleri durumunda listeye isimleri eklenecek.

30 MART 1996 VE ÖNCESİ DOĞANLAR...

Listeden adınızı öğrenmek için son 24 saat

Bu seçimlerde, 30 Mart 1996 ve öncesinde doğanlar oy kullanabilecek. İlk kez oy kullanacaklar, askerlikten terhis olanlar ile okulu nedeniyle başka yerde ikamet eden öğrencilerin de muhtar listelerinde adlarını bulamamaları halinde ilçe nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekecek.

Haberin Devamı

7 MİLYON SORGULAMA YAPILDI YARIN KAPANACAK

YSK'nın bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulandığı http://www.ysk.gov.tr/ysk/ adresi bugün itibariyle 7 milyon sorgulama yapıldı.

Bu adres de yarın itibariyle kapanacak ancak vatandaşlar, oy kullanacakları yer ve sandık bilgilerini 18 Şubat 2014'ten sonra aynı adresten yeniden sorgulayabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!