Türkiye’nin meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2014 02:04

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Adana’da silah taşıdığı iddiası üzerine durdurulan TIR’larla ilgili “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin uluslararası alanda meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor.

Haberin Devamı

90 yıllık birikimi uluslararası alanda tartışma konusu yapamazsınız. Buna hakkınız yok” dedi. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ı ziyareti sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

SİLAH TAŞINIYOR

“Burada 2 durum var: Bu TIR’lar nasıl gizli kalamıyor? İkincisi neden gizleniyor? İnsani yardım malzemeleri taşınıyorsa, gizlemenin hiçbir mantığı yok. Bu TIR’larla silah taşınıyor. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin uluslararası alanda meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor. 90 yıllık birikimi uluslararası alanda tartışma konusu yapamazsınız. Buna hakkınız yok.

MİT’İN GÖREVİ YOK

Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Suriye’nin içişlerine doğrudan müdahale edip silah desteği vermeye başladı? ‘MİT’e ait TIR’lar, arama yapılamaz’ deniyor. MİT’in silah kaçakçılığı yapmak gibi bir görevi yok. Örgütün operasyonel eylem yapma yetkisi de yok. Sadece istihbarat toplar ve Sayın Başbakan’a sunar, bu kadar. Yasa dışı bir işlemin içine Türkiye Cumhuriyeti sokulmuş durumda. Yarın bunun hesabını kim verecek?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!