1-2 güne hallolur

Güncelleme Tarihi:

1-2 güne hallolur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2014 01:21

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HSYK’nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifiyle ilgili ilk kez konuşarak “Olmayacak duaya amin demek için biraraya gelinmez” dedi. Çankaya Köşkü’nde Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ortak basın toplantısı düzenleyen Gül, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

- Meclis komisyonundaki çalışmaları da inceledim. HSYK ile ilgili tıkanıklığın oradaki üyelerin seçimi ile ilgili noktada kaldığını gördüm. Nasıl bir HSYK olması konusunda partiler arasında bir ayrılık yok. Bağımsız ve tarafsızlığı güçlü olan yine AB ilkeleri çerçevesine oturmuş bir HSYK oluşmasında mutabakat vardı. O zaman üyeler nasıl seçilecek? Bununla ilgili tıkanıklığı gördüğüm için böyle bir çalışmaya girdim. Eğer, ümidim olmasa, olmayacak duaya amin demek için biraraya gelinmez.
- Başbakan’la buluşmamda bu görüşlerimi paylaştım. Bu yönde karşılıklı bir olumlu tavır sergilenirse neticeye ulaşabileceğini söyledim. Sayın Başbakan da açıklamalarını müspet yönde yaptı. Ümit ederim ki, burada bir neticeye varılır. Tabii ki bunlar uzun görüşmeleri de gerektirmez açıkçası. Eğer, siyasi iradeler samimi bir şekilde ortaya konur ve ‘Biz bu işi halledelim’ iradesi ortaya çıkarsa aşılamayacak bir konu yok bence.
- Hukukçulardan ve eski siyasetçilerden faydalanılabilir, uzun müzakere gerektirmeden bir neticeye varılır diye düşünüyorum. Bu herhalde 1-2 gün içinde belli olacak bir husustur.

Haberin Devamı

AB’ye ben doğmadan adaydınız

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor, basın toplantısındaki konuşmasına “Türkiye, Avrupa Birliği’ne üyelik başvurusunu ben doğmadan yapmış bir ülke ve fasılların yarısını daha başlatamadan Slovenya Cumhurbaşkanı oldum” diye başlayınca salonda
gülüşmelere neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!