TSK'dan korucu cinayetine kınama

Güncelleme Tarihi:

TSKdan korucu cinayetine kınama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2014 10:43

Genelkurmay Başkanlığı, korucu Hasan Caner'in hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, TSK'nın gerçekleştirdiği günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için uzun yıllar güvenlik güçleriyle birlikte kahramanca mücadele eden korucu Hasan Caner'in, 09 Ocak'ta gece yarısı Şırnak'taki evinde, ailesinin gözü önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda şehit edildiği belirtilen açıklamada, huzur ve barış ortamına kastedenler tarafından yapılan bu menfur saldırının kınandığı ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı, Hasan Caner'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

"BİLİNÇLİ VE GÜVENLİ YAŞAM PROJESİ"

Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okul Komutanlığının tanıtımını sağlamak ve daha geniş aday kitlesi içinden öğrenci temin etmek maksadıyla; 24 Aralık 2013 - 3 Ocak 2014 arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı lise ve dengi okullarda son sınıf öğrencilerine, okul tanıtım faaliyeti icra edildi.

Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Kütahya'da görevlendirilen tanıtım gruplarınca 74 okulda yapılan faaliyetle 323 idareci personel ve 7 bin 750 öğrenciye ulaşıldı. Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı, sosyal destek programı "Bilinçli ve Güvenli Yaşam Projesi" kapsamında Çermikli 50 öğrenciyi Diyarbakır'da ağırladı. Astsubaylarla birlikte "Düğün Dernek" filmini izleyen çocuklar, Eşref Bitlis Helikopter Pistinde savaş helikopterine binme deneyimi yaşadılar.

9 ASKER İÇİN ANMA TÖRENİ

Haberin Devamı

Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığında 1994'te Şırnak/Maden ilçesinde icra edilen iç ğüvenlik harekatı kapsamında, bölücü terör örgütü ile meydana gelen çatışmada şehit olan 9 asker için anma töreni düzenlendi. Törene Şehit Astsubay Çavuş Serhat Gencer ve Şehit İstihkam Onbaşı Fatih Kemal Yarar'ın aileleri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!