Bu sefer servisten kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bu sefer servisten kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 15:54

Bugüne kadar 2013 yılından beri 4 kez kaçırılan T.E bu sabah annesi ve babası arasındaki velayet 'kavgası' sonucunda baba tarafından tekrar kaçırıldı.

Haberin Devamı

14 yaşındaki T.E, 2003'ten beri velayet savaşının ortasında kaldı. Bugüne kadar kimi zaman anne kimi zaman ise baba tarafından tam olarak 4 kez kaçırılan genç T.E.’nin velayetine bir kez de devlet el koydu ve çocuk yurda yerleştirildi. T.E. ise bu sabah saatlerinde okula gitmek için servise binerken tekrar babasının beraberindeki 4 adam tarafından okul servisi basılarak kaçırıldı… Son 11 yılda 5 kez kaçırılan T.E.’nin hikayesi ise oldukça enteresan…

Bu sefer servisten kaçırıldı
2003 yılından bu yana mahkeme 15 yaşındaki çocuğun velayeti için kimi zaman anneden, kimi zaman babadan yana karar verdi. Türkiye 'Yargı, çocuğu babası tarafından kaçırılan anneyi korumakta başarısız oldu' gerekçesiyle tazminat ödedi. Çocuk en son devletin elindeydi. Daha sonra velayet süresi tedbirli olarak anneye verildi. Çocuk 19 Kasım 2013 tarihinden beri annesiyle birlikte kalıyordu. Bu sabah kaçırılan çocuk öğleden sonra gelen bir ihbar üzerine bulundu. Şu sıralarda Baba’nın ifadesi karakolda alınırken, T.E.’nin ifadesi ise pedagog gözetiminde alınacak. T.E. karakolda babasının kendisini zorla kaçırıldığını teyit etti.

Haberin Devamı

OKULA DÖNMEK İSTİYOR

10 yıldır defalarca babaannesinin ve zaman zaman babasının yaşadığı Erdek'le, annesinin yaşadığı İstanbul arasında taşınan, eğitimi aksayan, psikolojisi bozulan T.E'ye Asperger sendromu teşhisi kondu. Yaşadıklarına isyan eden T.E. daha önce duygularını şöyle paylaşmıştı: 'Mahkemelere güvenmiyorum. Okula dönmeyi çok istiyorum. Derslerimden geri kaldım. 8'inci sınıftayım. Saklanmaktan bıktım. Babamdan korkuyorum. Artık bitsin bu iş. Maç izlemek, dışarı çıkmak istiyorum'

BUGÜNE NASIL GELİNDİ

- Anne İ.K.Ş., 14 yıl önce birlikte yaşamaya başladığı ve bir çocuk dünyaya getirdiği ilişkisini yurt dışından gelen bir telefonla bitirmeye karar verdi. Arayan M.E.'nin İsviçre'de evli olduğunu söylüyordu.
Bütün süreç bundan sonra başladı.
- Çocuk için karşılıklı velayet davası açtılar. Anne, M. E.'den şiddet gördü. Hem dedektif tuttu hem de özel koruma... Murat E. mahkum oldu.
- Davalar yılan hikayesine döndü. Arada kalan T.E. oldu.
- Kuşçuoğlu olayları şöyle anlatıyor: 'Dışarı çıkamadık, korku içindeydik. Güvenlikli bir siteye taşındım. Beni takip edememesi için arkadaşlarımla araba değiştirmeye başladık. Şirketimi arayıp benim hakkımda 'iffetsiz' diyordu. Oğlumu okul servisinden kaçırdı, 1 yıl bulamadım. Bir başka seferinde 'Uzlaşalım' dedi, buluştuk. Yine oğlumu kaçırdı. AİHM'ye başvurdum. Türkiye, 19 bin Euro tazminat, 12 bin Euro da dava masrafını ödemeye mahkum oldu'
- T.E. Halkalı'da yurda verildi ama psikolojisi bozulunca yurttan alınarak koruyucu aile olarak anneannesinin yanına yerleştirilmesi kararı alınıyor.
- Aralık 2012 ve bu Ocak'ta ayda bir kere haftasonu çocuk annenin ve yeni eşinin evinde kalmaya başlıyor. Bu sırada Yargıtay'daki süreç sonuçlandı. Çocuğun velayeti babaya veriliyor.

Haberin Devamı

- Baba çocuğu almak için önce okula gidiyor ama çocuk yok. Anneannenin evinde de kimse yok.

- Bu gelişmeler yaşanırken 23 Ocak 2013'te anne, çocuğun velayetinin kendisine verilmesi için yeni bir dava açtı.

- Çocuğun velayeti tebirli bir şekilde resmi olarak 19 Kasım'dan beri annesine verilmiş durumda.

- 10 Ocak 2014'te baba M.E. çocuğunun servisini basarak çocuğu kaçırdı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!