Bu boru yüzünden komşularını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Bu boru yüzünden komşularını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:06

Komşunun aspiratör borusundan yemek kokuları geliyor diye 1 kişiyi öldüren, 3 kişiyi yaralayan Tarancı hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR’da 2013 Mayıs’ında Musa Tarancı (61), 30 yıldır komşu olduğu Arıkan ailesinin evlerindeki aspiratörden çıkan yemek kokusu nedeniyle kavga etti, ardından gizlice boruyu uzattı. Arıkan ailesi aspiratör borusunu yeniden takınca Tarancı, “Senin yemek kokunu mu çekeceğiz?” diyerek ruhsatsız tabanca ile Erdal Arıkan’ı (45) kalçasından ve elinden yaraladı. Silahını yeniden ateşleyen Tarancı, ağabey Haşim Arıkan’ı (54) öldürdü. Tekrar eve yönelen Musa Tarancı, bu kez anne Fadime Arıkan’ı (76) her iki kolundan yaraladı. Son olarak, silah sesleri üzerine evden çıkan Haşim Arıkan’ın oğlu Ahmet Arıkan’ı da (29) kolundan ve sırtından vuran Musa Tarancı, tutuklandı. Anadolu Adalet Sarayı 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade veren Musa Tarancı, “Onlar kalabalıktı. ‘Boruyu neden çıkarttınız?’ diye sorduğumda bana ‘Şerefsiz’ dediler ve üzerime sopalarla saldırdılar. 60 kilo insanım. Kendimi korumak için rasgele ateş ettim” derken, darp raporu olmayan Tarancı’nın yaptığı bu savunma müştekilerin tepkisine neden oldu.

ALLAH KİMSEYE BÖYLE KOMŞU VERMESİN

Olayda yaralanan Erdal Arıkan, “Bu aspiratör 7 yıl önce yapılmıştı. Sanık, koku çıkıyor diye olaydan bir ay önce bana danışmadan aspiratöre boru taktırmış ve kömürlüğe kadar uzatmış. Olay günü evimize kadar geldi. Aspiratörü söyleyince, kendisine, ‘Boru kokuyu çekmiyor biz mi zehirlenelim?’ dedim. O da bunun üzerine, ‘Ben sizin kokunuzu mu çekeceğim?’ diyerek silahına sarıldı ve ben giderken arkamdan üç kurşun sıktı. Ben bayıldım sonra ağabeyimi öldürmüş. Oğlunu ve yengemi de yaralamış. Böyle komşuyu Allah kimseye vermesin” dedi. Duruşma, olay yerinde keşif yapılması için ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!