Şükrü Karaca için cenaze töreni

Güncelleme Tarihi:

Şükrü Karaca için cenaze töreni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 11:55

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Şükrü Karaca, son yolculuğunda adeta iktidarla muhalefeti bir araya getirdi. Cenazesinde CHP yönetiminin yanı sıra Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, eski Bakan, MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Cenazede eski, yeni sağcı, solcu, ülkücü siyasetçiler, milletvekilleri, bürokratlar, akademisyenler, gazeteciler hazır bulundu. Karaca’yı tanıyan herkesin sözleşmişçesine söylediği bir cümle vardı: “Çok temiz, çok iyi bir insandı.”

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Ak Parti Milletvekili Yalçın Akdoğan, Ak Parti Kayseri Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sülayman Soylu, Ak Parti Milletvekili ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ilk göze çarpan isimler oldu. MHP Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de ülkücü camianın temsilcileri olarak dikkat çekti. DYP eski yöneticisi ve bakan, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez; Çiller’in özel kalem müdürü, danışmanı olan daha sonra Ak Parti’den milletvekili seçilip istifa eden Feyzi İşbaşaran da Şükrü Karaca’yı uğurlamaya gelen isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

ŞÜKRÜ KARACA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / FOTO GALERİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yardımcıları Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu; Parti Sözcüsü Haluk Koç, Milletvekilleri Mehmet Haberal, Aylin Nazlıaka ile akademisyenler, eski ve yeni bürokratlar, Karaca’yı erken yaşta kaybetmenin hüznüyle katıldılar son yolculuğa.

ONUN BAŞLADIĞI HEMEN ANLAŞILDI!

Şükrü Karaca’nın, CHP Lideri’nin danışmanlığına başladığı, konuşma metinlerindeki üslup değişikliğinden fark edildi. Keskin ve güçlü bir kalemi olan Karaca, aynı zamanda şair ve roman yazarıydı. 2011 yılında başladığı bu görevle Karaca, “Sağcı danışman solcu Kılıçdaroğlu’nu sağa açacak” “Çiller’in danışmanı Kılıçdaroğlu’na transfer oldu” başlıklarıyla hem köşe yazılarına hem gazete haberlerine konu oldu.

Tokat öğretmen okulunu bitirdikten sonra ilkokul öğretmenliğine başlayan ancak bu sırada Ankara Hukuk Fakültesi’ni bitiren Karaca, avukatlık yaptı. 1996-2002 döneminde Çiller’in danışmanlığını yaptı ve hafızalara kazınan birçok sözünün arkasındaki isim oldu. ‘Dünyayı Dolduran Kiraz’ isimli romanı ile 1989’da; Anestü Nara isimli şiir kitabıyla da 1993’te Türkiye Yazarlar Birliği ödülünü aldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!