'Kumpas'ın peşini bırakmıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kumpasın peşini bırakmıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2013 11:33

Balyoz davası avukatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın "milli orduya kumpas kurdular" açıklamasının peşini bırakmıyor. İlker Başbuğ için de tahliye başvurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Akdoğan'ın dün "sözlerim maksadını aşan bir şekilde" kullanıldı demesine rağmen, Balyoz avukatları, hem Genelkurmay Başkanlığı'na, hem de Başbakanlık'a iki ayrı dilekçe ile başvurdu. Dilekçelerde Başbakanlık'tan iddialar konusunda Teftiş Kurulu'nu harekete geçirmesi istenirken, Genelkurmay'a da "siz de kumpas olduğuna inanıyorsanız, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunun" çağrısı yer aldı.

Balyoz davasında yargılanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarının avukatı Haluk Pekşen Hürriyet'e yaptığı açıklamada, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlıklarına dilekçelerin dün (Pazartesi) verildiğini söyledi.

Pekşen, şöyle konuştu; "Başbakanlığa verdiğimiz dilekçede, Teftiş Kurulu'nun kumpas iddialarını araştırmak için harekete geçirilmesini istedik. Halka kumpas açıklaması yapmak yerine, bunu ortaya çıkarmak için kurumları harekete geçirin dedik. Dilekçede suç duyurusunda bulunduğumuzu vurgulayıp, Başbakan'dan Teftiş Kurulu'nun bu iddiaları soruşturmasına onay verin dedik."

GENELKURMAY SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUN...

Pekşen, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Milli Güvenlik Toplantısı'nın hemen ardından, Cuma günü yapılan açıklamada, Genelkurmay'ın mensuplarını ilgilendiren davaları yakından izlediğinin vurgulandığına da dikkat çekerek, Genelkurmay'a verdikleri dilekçeyi de şu sözlerle anlattı;
"Genelkurmay Başkanlığı'nın davaları yakından takip ettiğini açıklıyorsunuz. O zaman, Genelkurmay olarak, Cumhuriyet Başsavcılığına, milli orduya kumpas kuruldu iddiaları konusunda suç duyurusunda bulunun. Dilekçemizde, Genelkurmay'a suç duyurusunda bulunma çağrısında bulunduk."

KOZİNOĞLU'NUN SAVUNMASINDAKİ GİZLİLİK KALDIRILSIN

Avukat Haluk Pekşen, cezaevinde ölen MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun, 40 sayfalık savunması ve 1000 sayfalık eklerine, savcılık tarafından el konulduğunu ve bu savunma için gizlilik kararı getirildiğini de hatırlatarak, "Milli orduya kumpas kuruldu" iddiası için Kozinoğlu savunmasındaki gizliliğin kaldırılması çağrısında da bulundu.

Kozinoğlu'nun, ölmeden önce Aydınlık Gazetesi'ne gönderdiği savunmasının bir bölümünde, orduya kumpas kurulduğuna ilişkin MİT'in elinde bilgi ve belge olduğunu yazdığını hatırlatan Avukat Pekşen, üzerinde gizlilik kararı olan savunma ve 1000 sayfalık ekinde bu konuya ilişkin bilgiler olabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

BAŞBUĞ'A TAHLİYE TALEBİ

Haberin Devamı

Bu arada eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un avukatı müvekkili için tahliye talebinde bulundu. Başbuğ'un "tahliye talepli" dilekçesinde “halen gerekçeli kararı tamamlayamayan mahkeme, Anayasa'nın 38. maddesinde ifade edilen masumiyet karinesini ihlal etmekte, temyiz hakkının kullanımını ve ‘özgürlük hakkı talebi’ hakkını engellemiş olmaktadır” ifadeleri yer aldı.

ÇETİN DOĞAN'IN AVUKATINDAN SUÇ DUYURUSU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!