Minibüs dereye uçtu: 8 ölü

Güncelleme Tarihi:

Minibüs dereye uçtu: 8 ölü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 09:45

ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde, baraj inşaatında çalışan işçileri taşıyan Bayram Özkan’ın yönetimindeki servis minibüsü, buzlanma nedeniyle sürücünün kontrolünden çıkarak gölete uçtu. Kazada 8 kişi boğularak öldü, 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Demirtaş Beldesi Karapınar Köyü Çayarası mevkiindeki kaza, saat 07.15 sıralarında meydana geldi. Alanya’dan aldığı işçileri baraj inşaatına götüren Bayram Özkan yönetimindeki 07 UP 587 minibüs, şantiye sahasına geldiği sırada yoldaki buzlanan yolda kayarak sürücünün kontrolünden çıktı. Minibüs, yaklaşık 25 metre yükseklikten 10 metre derinliğindeki regülatör göletine uçtu. Sulara gömülen minibüsteki işçilerden Mehmet Metin, Ömer Dinç, Faruk Orcan, Aykut Aydın, Şevket Şimşek, Bünyamin Erdoğan, Osman Tut ve Furkan Bakır boğularak öldü, Minibüste bulunanlardan, sürücü Bayram Özkan ile işçiler Vedat Bayrakara, Bünyamin Şahin, Yaşar Doku ve Halil İbrahim Mutlu ise yaralı kurtuldu.

KAZA YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR / FOTO GALERİ

KAZA YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı

KURTARMA EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Kaza sonrasında şantiyede çalışanların haber vermesi üzerine olay yerine jandarma, jandarma sualtı arama kurtarma ekipleri, Antalya Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi, ambulans helikopter, sağlık ekipleri ve İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü arama kurtarma ekibi sevk edildi.

Yaralılardan durumu ağır olan Bayram Özkan ambulans helikopterle bölgeden alınarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer yaralılar ise ambulanslarla Alanya’daki hastanelere sevk edildi. Göletin yaklaşık 10 metre olan derinliği, kapakların açılmasının ardından 1,5 metreye düşürüldü. Ekipler, suyun boşaltılmasından sonra 8 işçinin cesetlerine ulaştı. Kurtarma ekipleri tarafından göletten çıkarılan işçilerin cenazeleri şantiye sahasına taşındı. İncelemelerin ardından cenazeler morga gönderilecek.

MUŞ'TA İKİ YOLCU OTOBÜSÜ KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI

Muş'un Bulanık ilçesinde aynı firmaya ait iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı. Muş'tan Malazgirt'e giden ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 ZZ 65 plakalı yolcu otobüsü, Bulanık-Malazgirt karayolunun 10. kilometresinde karşı yönden gelen aynı firmaya ait 33 BBR 47 plakalı otobüsle kafa kafaya çarpıştı.

Haberin Devamı

İlk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü, 3'ü ağır 17 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ile emniyet ve jandarma ekibi sevk edildi. Çevredekilerin de yardımıyla araçlardan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Malazgirt, Bulanık ve Muş'taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçlarda sıkışarak hayatını kaybeden bazı vatandaşların cesetleri de iş makinelerinin otobüsleri birbirinden ayırması sonrası araçlardan çıkarılarak ceset torbasına konuldu.

Kazanın ardından olay yerine giden Malazgirt Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, bölgede incelemede bulunan cumhuriyet savcısı ve güvenlik güçlerinden kazayla ilgili bilgi aldı. Muş Valisi Vedat Büyükersoy, kendilerine ulaşan ilk bilgilere göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 17 kişinin yaralandığı kazada, ölü ve yaralıların kimliklerinin henüz belirlenemediğini söyledi.

BAKMADAN GEÇME!