Yerine 5 yeni savcı

Güncelleme Tarihi:

Yerine 5 yeni savcı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 01:41

YOLSUZLUK iddialarına ilişkin 2’nci dalga soruşturmasını yürüten ancak gözaltı kararları verdikten bir gün sonra görevden alınan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın yerine 5 savcı görevlendirildi.

Haberin Devamı

Suudi işadamı Yasin El Kadı’nın da aralarında bulunduğu 41 kişi hakkında gözaltı kararı veren TMK’nın 10’uncu maddesiyle yetkili Savcı Muammer Akkaş’tan alınan dosyaya bakacak isimler de belli oldu. Soruşturmaya bakacak savcılardan birinin TMK’nın 10’uncu maddesiyle yetkili savcılıktan sorumlu Başsavcıvekili Oktay Erdoğan, diğer 4 savcının ise İdris Kurt, İrfan Fidan, Fuzuli Aydoğdu ve İsmail Uçar olduğu bildirildi. Savcı Kurt’un sağlık sorunları nedeniyle soruşturmaya bakma görevini kabul etmediği kaydedildi.

AKKAŞ ADLİYEYE GELMEDİ
Yaptığı yazılı açıklamada “Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellendi” diyen Savcı Muammer Akkaş ise soruşturmadan alındıktan sonra dün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makamına gelmedi. Savcı Akkaş’ın çocuğunun rahatsızlığı nedeniyle adliyeye gelmediği ifade dildi.

TUTUKLAMAYA İTİRAZ
Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler ile eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan’ın avukatları, kararı veren İstanbul 25’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak düzeltme ve tutuklamanın kaldırılmasını istedi. Güler ve Çağlayan’ın avukatları, 25’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne verdikleri dilekçede kararın düzeltilmemesi durumunda ise tutuklama kararına yapılan itirazın değerlendirilmesi için dilekçelerinin bir üst mahkemeye gönderilmesi talebinde bulundular.

Haberin Devamı

41 kişilik listedeki ayrıntı

SAVCILIK- emniyet krizinin patlak verdiği gün olan 25 Aralık tarihini taşıyan gözaltı listesinin, polise gönderilen listeden tek farkı var. O da “şüpheliyi gözaltında tutacak kolluk” bölümünün karşısında yazan isim... İlk listede ‘Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yazıldığı bölümde bu kez ‘İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü’ yazıyor. Listede şu isimler yer alıyor: Yasin El Kadı, M. Latif Topbaş, M. Fatih Saraç, Abdullah Tivnikli, Avni Çelik, Usame Kutub, Muaz Kadıoğlu, Cengiz Aktürk, Abdulkerim Çay, SemihDemirci, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Kenan Avis, Gökhan Özdemir, Selcan Zeliha Özkök, Aynur Uluğtekin, Mehmet Cengiz, Celal Koloğlu, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız, İbrahim Çeçen, Hayrettin Özaltın, Dilek Cengiz, Adnan Çebil, Medet Nebi Yanık, Adnan Şişman, Ahmet Ergun, Kadri Tunç Peker, Murathan Kiraz, Mustafa Bayraktar, Gaffar Yıldırım Er, Şener Ünsal, Oğuzhan Boyacı, Abdullah Kavukçu, Hakan Aslan, İbrahim Erdoğan
Gözel, Hasan dağcı, Esat Özkazanç, Orhan Nurduhan, Nurcan Çatalpınar, Şefik Gül.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!