17 Aralık'la Gezi olayında olanların ortak yanları var

Güncelleme Tarihi:

17 Aralıkla Gezi olayında olanların ortak yanları var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2013 21:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki evinin önünde konuşma yapıyor.

Haberin Devamı

“Hiç endişeniz olmasın Allah’ın izniyle bu can bu tende oldukça biz milletimize hizmet yolunda bu yola devam edeceğiz. Çünkü bizim derdimiz var. 79 senede Türkiyemiz’in geldiği yer belli. Hortumları kestik hortumları. Hortumların kesildiği bir Türkiye’de maalesef devletin içine çöreklenmiş olan bazı çetelerin, bazı örgütlerin bu ülkede masum insanları, işadamlarını lekelemeleri, medyaya gizlilik kaydı olan evrakları servis etmeleri hiçbir hukuk devletinde olmaz. Bu ister savcı olsun, ister hakim olsun. Egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir, yürütmenin değildir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir milletin.”

“Birileri çıkmış milletin egemenlik hakkını almaya çalışıyor. Millete olan bu hakkı kimse alamaz. Ellerine geçirmiş oldukları veya onlara vermiş olduğumuz hakları hukuk dışı olarak kullananlar da bunun hesabını vermelidir. Anayasa 138 ortada. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu bu maddeyi ihlal etmiştir. Danıştay’da yargı süreci devam ederken açıklama yaparak orayı baskı altına almıştır.”

Haberin Devamı

“Bir başsavcı verdiği yetkiyi almasını da bilir. Sen görevini dürüst yapmazsan yetkini alır. Bizim üniversite yıllarında marjinal örgütlerin yaptığı gibi orada bildiri dağıtıyor. Ya bir savcı kalkıp da bildiri dağıtır mı? Burası bir muz cumhuriyeti değil. Acaba HSYK bu savcı hakkında ne yapacak? Ben bunun hakkında da suç duyurusu yapıyorum. Dik duracağız dikleşmeyeceğiz. Biz yola girerken kefenimizi giyerek çıktık. Kardeşlerim hizmetimiz kıskanıldı. Sadece Türkiye değil yurtdışındakiler kıskandı. Devletin içindeki çete kıskandı. Ben şimdi diyorum ki müslüman Müslümana beddua etmez. Biz beddua kavramını lanetliyoruz. Ama duaya da davet diyoruz. Şu anda 90 günümüz var değil mi? 90 gün biz kapı kapı dolaşacağız. Biz asla ürkütücü, korkutucu olmayacağız. Aksine kucaklayıcı olacağız, zorlaştırıcı olmayacağız. 30 Mart’ı yeni Türkiye için bir milat olarak ilan etmeye var mıyız?”

“Gezi olaylarıyla 17 Aralık olaylarında olanların ortak yanları var. Ortak yanları nedir? AK Parti iktidarını çökertmek. Ama başaramayacaklar. İki seçenek var, ya millet ya zillet. İnşallah millet kazanacak. Ben size güveniyorum, size inanıyorum. Bu can bu tende olduğu sürece şu kapıyı çalmadım demeyeceğiz. Her kapıya gideceğiz. Ana muhalefetin genel müdürü SSK genel müdürüyken yolsuzluklar ayyuka çıktı. Rahşan affıyla kurtuldu. Bu kasetle o koltuğa geldi. Yolsuzluk sebebiyle partilerinden kovdukları şahsı şimdi de onu İstanbul’a belediye başkan adayı yapıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!