İdris Naim Şahin AK Parti ile Gezi'de de ters düşmüştü

Güncelleme Tarihi:

İdris Naim Şahin AK Parti ile Gezide de ters düşmüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2013 18:30

AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim şahin partisinden istifa etti. İdris Naim Şahin geçmişte Gezi olaylarında Ak Parti ile ters düşmüştü

Haberin Devamı

Yıllarca "Başbakan'a en yakın isimlerden" olarak anılan, bir dönem AK Parti'nin Genel Sekreterliği'ni yapan İdris Naim Şahin'i, partisinden istifaya götüren süreç, bakanlıktan ayrıldığı gün yaşandı.
İdris Naim Şahin'in İçişleri Bakanlığı'nın kısa sürmesi, barış sürecine karşı soğuk duruşuna bağlanmıştı.
Başbakan Erdoğan'ın 24 Ocak'ta yaptığı kabine değişikliği ile hükümet dışı kalan Şahin, görevini Muammer Güler'e devrederken, rahatsızlığını ilk kez belirtmişti. Şahin, devir teslim töreninde, 'İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız, bunu da gönülden temenni ediyorum. Fakat ayrılırken alın aklığı, baş dikliği, vicdan huzuru içinde ayrılmanızı sizlere temenni ediyorum. Benim bugün alnım ak, başım dik, vicdanım da huzurlu" demişti.

İdris Naim Şahin AK Parti ile Gezide de ters düşmüştü

GEZİ OLAYLARINDA DA AK PARTİ İLE TERS DÜŞTÜ

Şahin, Gezi olayları sırasında da partisiyle ters düştü. AK Parti'nin "hükümete karşı komplo" olarak nitelendirdiği gösterileri, İdris Naim Şahin, Ordu'da yaptığı konuşmada "“özünde demokratik tepki” ve “demokratik buluşma” olarak nitelendirmişti.
Şahin'in bu konuşması, milletvekili de olduğu Ordu'nun AK Parti İl Başkanlığı resmi internet sitesinde de yayınlanmıştı. Ancak daha sonra, Şahin'in bu sözleri siteden çıkarılmıştı. Konuşmanın internet sitesinden, Genel Merkez'in talimatıyla çıkarıldığı bilgisi kulislere yansımıştı.

ORDU BELEDİYE BAŞKANI TANITIMI'NDA KÜRSÜYE ÇIKMADI
İdris Naim Şahin AK Parti ile Gezide de ters düşmüştü


2014 yerel seçimleri için aday belirleme sürecinde, İdris Naim Şahin'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediği bilgisi de siyaset kulislerine yansımıştı. Ancak Başbakan Erdoğan, Belediye Başkanlığı için başka bir ismi aday gösterince, anlaşmazlık somut olarak ortaya çıkmıştı; Başbakan Erdoğan, tüm il belediye başkan tanıtımlarını, adayın dışında, o ilin AK Parti İl Başkanı ve ilden seçilen AK Partili vekillerle kürsüde bir araya gelerek yaptı. Ancak Ordu ilinin belediye başkan adayı tanıtılırken, İdris Naim Şahin kürsüye çıkmadı ve Ordu için verilen fotoğrafta yer almadı.

Haberin Devamı

ŞAHİN, GAFLARIN BAKANIYDI

Haberin Devamı

İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı'nda kaldığı, kendi deyimiyle "18 ay 20 gün" boyunca, yaptığı ilginç açıklamalarla gündeme geldi.
Şahin'in İçişleri Bakanı olarak ilk tepki gören açıklaması, Ankara Kumrular Sokak'ta gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kameralar önünde 'adet' diye bahsetmesiydi.
Samsun'da jandarmanın terörist sanıp ateş açtığı iki kardeşten birinin ölmesi üzerine aileye taziye ziyaretine giden Şahin, 'Aksilik bu ya öbürü de ölebilirdi' ifadesini kullanmış ve sosyal medyanın diline düşmüştü.
Şahin yine kendisine mikrofon uzatılan bir anda, 'Her an Kuzey Irak'a kara harekatı yapabiliriz' diyerek gündemi hareketlendirmiş, ancak bu açıklaması bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanmıştı.
Erzurum'a yaptığı bir gezi sırasında da, vatandaşın kendisine , 'Sizi gördüğüme çok sevindim Bakanım' demesine karşılık Şahin, "böyle kuru kuru sevinmek olmaz. Takla at, oyna" demişti.
Şahin, Van'daki depremzedeleri ziyaretinde ise, çadırdakilere "Saray gibi burası" demiş, bu sözleri de tepki almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!