Askeri tersanede alabora

Güncelleme Tarihi:

Askeri tersanede alabora
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 01:27

Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG Değirmendere römorkörü, bakımının yapıldığı İzmir Alaybey Tershanesi’nde dün denize indirilirken alabora oldu. Görgü tanıklarının 'Her şey 20 saniyede oldu' dediği kazada 1 astsubay, 7 er ve 2 işçi hayatını kaybederken 17 kişi yaralandı. Gemideki 7 asker ise son anda atlayıp kurtuldu. Olayı haber alıp İzmir'e gelen bazı şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

EGE Denizi’ndeki tek askeri tersane olan Alaybey Askeri Tersanesi’nde dün facia yaşandı. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bulunan tersanedeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait “TCG Değirmendere” adlı römorkör, dün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. 27 Kasım’dan bu yana havuzda bulunan gemi bu sırada, aniden su alıp sağ tarafına yan yattı. Kaza sırasında römorkörün üzerinden 7 asker denize atlayıp kurtulmayı başardı. Ancak diğer personel suya gömüldü. Yaralı askerler hastanelerde tedavi altına alınırken, arama kurtarma çalışması başlatıldı. Gemi alabora olduğu sırada yangın tüplerinin patladı. Bu nedenle makine dairesi ve diğer bölümlerde görüş mesafesi çok düştü. Kurtarma çalışmaları bu nedenle ilk aşamada zorlukla yürütüldü. Çalışmalar sonuç verdiğinde geminin makine dairesinden 3 asker ve 1 sivil işçi yaralı olarak çıkarıldı. Yaralılar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu kişilerden yarım saat sonra da 2 kişi daha makine dairesinden çıkarıldı.

İZMİR’ DE ASKERİ TERSANEDE RÖMORKÖR YAN YATTI / FOTOGALERİ

TSK’DAN AÇIKLAMA

Görgü tanıklarının “Her şey 20 saniyede olup bitti” dediği kazada 8’i asker 10 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’ndan da açıklamada kazanın nedeninin henüz belirlenmediği belirtilerek şöyle denildi: “17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.”

Haberin Devamı

BAKAN YILDIRIM'DAN KAZA AÇIKLAMASI / HÜRRİYET TV

SIRADAKİ VİNÇ KURTARDI

Kaza üzerine yan yatan römorkörün kaldırılması için yüzer vinç gönderildi. Gönderilen yüzer vincin bir süreden beri aynı tersanede bakım için sıra beklediği iddia edildi. Kaza olunca “TCDD Barbaros” yüzer vincinin acilen göreve çağırıldığı, özel izinle olaya müdahale ettiği belirtildi.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Haberin Devamı

Kazada hayatını kaybedenlerin, ikmal başçavuş Veysel Gündoğdu, deniz piyade erler; Yavuz Arslan, Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Boloğlu, Rıdvan Çöpçü ile işçiler, Cafer Kırbaş ile Ercan Biçer olduğu belirlendi.

CENAZELER TÖREN İÇİN ASKER HASTANESİ'NE GÖNDERİLDİ

İzmir Tersanesi'nde denize indirilirken yan yatan "TCG Değirmendere" römorköründeki kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, otopsinin ardından tören için Asker Hastanesine gönderildi.

AİLELERİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU / Foto Galeri

Bayraklı ilçesindeki Adli Tıp Kurumu'nda otopsileri yapılan 2 işçi ve 8 askeri personelin cenazeleri, ambulanslara konularak, Hatay semtindeki İzmir Asker Hastanesine gönderildi. Bu arada olayı haber alıp İzmir'e gelen bazı şehit yakınlarının cenazeleri teslim alırken gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İZMİR'DE RÖMORKÖR FACİASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!