‘Tape’leri eklemişler

Güncelleme Tarihi:

‘Tape’leri eklemişler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2013 01:41

İÇİŞLERİ Bakanı Muammer Güler, İstanbul merkezli “Büyük Rüşvet” operasyonuna ilişkin sessizliğini dün bozdu. Güler, “Olayın başladığı gün, 17 Aralık’ta Sayın Başbakanımıza kendimle ilgili olarak gerek görevden affımı isteme, gerek azledilme ve gerek istifa dahil her konuda her şeye hazır olduğumu ifade ettim. Şimdi Sayın Başbakanımızın bu konuda yapacağı düzenlemeyi bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Güler, oğlu Barış’ın tutuklandığı operasyonla ilgili dün ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Güler, “Hiçbir kanunsuz işimiz olamaz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap da yoktur” mesajı verdi. Güler, Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı:

Maalesef bu operasyonun, yolsuzluk kılıfı altında sunulan son derece çirkin bir tuzak olduğunu değerlendiriyorum. Çok daha önemlisi operasyon, medyanın da manipülasyonlarıyla yürütülen bir karalama kampanyasına dönüşmüştür. Daha operasyonun başladığı günden itibaren bütün medyaya görüntüler, ifadeler, kaydedilmiş ne varsa bütün deliller deşifre edilmiştir. Soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen maalesef hem polis camiası içinden hem de maalesef başka kanallardan önceden sızdırılmış, bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

YASALAR AÇIKÇA ÇİĞNENMİŞ

Haberin Devamı

Burada maalesef yasaların açıkça çiğnendiğini görüyoruz. Bir kere öncelikle yargı sürecinin devamı boyunca verilen her karara elbette ki saygılı olacağız.

SÖZDE BELGELERDE ÇELİŞKİ VAR

Yayınlanan sözde belgelerin ilk bakışta dahi birçok çelişkiyi içinde barındırdığını gördüm. Hatta bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir. Bu kirli oyun bize ve ailemize karşı olmanın da ötesinde AK Parti ile ilgili, millet iradesiyle ilgili bir operasyona döndürülmüştür. Şimdi burada bir tuzak operasyonu olarak değerlendirdim. Maalesef 3 ayrı operasyon birleştirilerek tek bir operasyon gibi, tahrip gücü yüksek bir hale getirilmiştir. 14 ay sürdürülmekte olan bir operasyon, bir başka operasyonla birleştirilmiştir. 25-26 Ekim’de biten bir operasyon 52 gün bekletilmiş ve diğer operasyonlarla birleştirilmiştir.

FEZLEKE YETKİSİ YOK

Şimdi maalesef soruşturma safhasında da önceden her şeyin hazırlandığını ve savunma haklarının kısıtlandığını, bakanlar hakkındaki yetkisizce düzenlenen fezlekelerin ki fezleke düzenleme yetkisi yoktur. Bunlar bile alelacele oradaki görevlilere imzalatılmak istenmiştir. Soruşturma bitmeden, ifade alınmadan UYAP’a kaydedilmiştir ve UYAP şifreleri internet sitelerinde gezdirilmiştir. Hepsi o soruşturma açısından görevi kötüye kullanma suçu oluşturuyor. Maalesef emniyet görevlileri buna alet edilmiştir.

Haberin Devamı

Tarafıma yönelebilecek her konuda, her türlü soruşturmaya açık olduğumu, konu TBMM’ye geldiğinde hemen soruşturmasının yapılmasını talep edeceğimi açıkça ifade ediyorum. Tarafımdan rüşvete ilişkin hiçbir tespit edilmiş delil yoktur.

ZARRAB’LA GÖRÜŞTÜM AMA

Bir diğer konu da maalesef emniyet yetkililerinin sorumsuz davranışlarıyla ilgilidir. Ben bu İranlı şahısla görüşmeden önce emniyet yetkililerinden sorarak kendisiyle görüştüm. Hakkında hiçbir işlemin olmadığını söylediler. Bir müracaatıyla ilgili kendisini İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gönderdiğimde, aynı şeyi müdüre de gönderdiler. Amirine yanlış bilgi vermek, en utanılacak davranıştır.

PARANIN KAYNAĞI BELGELİ

Haberin Devamı

Madem ki benim oğlum veya ben böyle bir ilişki içinde olduğumuz tespit edildiyse niçin işlem yapılmadı, niçin devamı beklendi? Ortaya bir bakan oğlu girsin, bir başka bakan oğlu daha acaba nasıl çıkarırız, Bu olmadı üçüncü bakanın oğluna ihtiyaç var, bu da olmadı bir de belediye başkanı bulalım. Bir genel müdür, bürokrat bulalım.

Oğlumuzun evinde bulunan paranın kaynağı belgeleriyle ifade edildi. İşlemlerde kanunsuzluk yok.

3 AYDAN FAZLA DİNLEMİŞLER

İstihbarat Şubesi tarafından 7 Mayıs 2010’dan 2 Eylül 2012 tarihine kadar dinleme yapılmış. Sonra da 17 Eylül 2012 tarihinden itibaren de İstanbul KOM’da dinlemeye başlanmışlar. 26 Ocak’ta göreve başladığıma göre 3 aydan daha fazla bir süreyle dinleme başlamış. Oğlumla ilgili ilk tespit 16 Nisan’da ama suçun işlendiği iddia edilmesine rağmen işlem yapılmadan beklendiği dikkat çekiyor. Oğlumun işlediği öne sürülen suçla ilgili ben bilgilendirilmesem bile Başbakan’a bilgi verilmesi idari bir teamüldür, bir zorunluluktur. Burada maalesef bu atlanmıştır. Bu önemli bir eksikliktir.”

Suç eksik

Haberin Devamı

(Oğlu ile ilgili iddialar) Rüşvete aracılık yapma gibi bir suçtan ve bu suç katalog suçu olmadığı halde tutuklama yapılmıştır. Elbette ki rüşvete aracılık etme suçunun kanuni unsurlarının eksik olduğu, kanuni delillere dayanmadığını da biliyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!