Bakan Bağış ile CHP'li İnce TBMM'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Bakan Bağış ile CHPli İnce TBMMde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 09:33

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Yüzde 50’yi evde zor tutuyorum dediniz, İşte burada çok haklıymışsınız. Gerçekten milyonları evde tutuyormuşsunuz'' dedi. AB Bakanı Egemen Bağış ise ''Şundan herkes emin olsun, alnımız ak, başımız dik. TBMM Genel Kurulu, burası kimsenin tapulu malı değil. Burası milletin. Ben bu kürsüye çıkıp bu sıralarda oturup, milletin huzuruna çıkmaktan onur duyarım'' diye konuştu.

Haberin Devamı

MUHARREM İNCE : GERÇEKTEN, MİLYONLARI EVDE TUTUYORMUŞSUNUZ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis’te konuştu. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili olarak İnce, "Yüzde 50’yi evde zor tutuyorum dediniz, konuşursam kıyamet kopar dediniz, açıklarsam yer yerinden oynar dediniz, taraf olmayan bertaraf olur dediniz, milyonları evde zor tutuyorum dediniz. İşte burada çok haklıymışsınız. Gerçekten milyonları evde tutuyormuşsunuz. Gazeteleriniz yalanlı, dış politikanız kavgalı, enerjiniz pahalı… Valiniz Artema’lı, Bakanınız kınalı…Mahdumlarınız çelik kasalı… Polisiniz peruklu, hakiminiz uykulu, düzeniniz korkulu…Sağlığınız paralı, eğitiminiz sıfırlı, sınavlarınız kopyalı, ihaleleriniz fesatlı, adaletiniz çifte standartlı" diye konuştu.

"MEĞER SİZ SADECE KARA YOLU YAPMAMIŞSINIZ"

Muharrem İnce, "Başbakanınız her kürsüye çıktığında bağırıyor, yol yaptık diyor. 'Deprem vergilerini ne yaptın?’ diyoruz, yol yaptık diyor. 'Milyonlarca dolar borç aldın, ne yaptın?' diyoruz, yol yaptık diyor. '50 milyar dolar özelleştirme yaptın, nerede paralar?' diyoruz, yol yaptık diyor. Meğer siz sadece kara yolu yapmamışsınız, meğer siz ne yollar biliyormuşsunuz! Sayıştaya yol yapmışsınız, devletin hazinesine yol yapmışsınız, TOKİ’ye, vatandaşın elektrik parasına, sağlık parasına, Maliyenin vergisine, halkın sağlığına ne yollar yapmışsınız da bizim haberimiz yokmuş!" dedi.

Haberin Devamı

EGEMEN BAĞIŞ: ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK

TBMM Genel Kurulu'nda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanun Tasarısının oylanmasının ardından AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sataşma gerekçesiyle söz aldı.

Genel Kurul'da yaşananlar nedeniyle üzüldüğünü belirten Bağış, Meclis çatısı altında olmaması gereken, sözlü saldırılar, tempo tutmalar ve hoş olmayan olaylar yaşandığını söyledi. Bağış, şunları kaydetti:
"Sabrettim. Topraklarımızın gönül diliyle konuşan Yunus Emre'nin dediği gibi 'Edebim elvermez edepsizlik edene, susmak en güzel cevap edebi elden gidene' dedim. Ama burada son noktada tempo tutularak, adımın sanki stadyumda bir futbolcunun tezahüratı yapılır gibi yapılması sonrası sizlerin huzuruna çıkmayı uygun gördüm. Şundan herkes emin olsun, alnımız ak, başımız dik. Ne muhalefet ne iktidar milletvekillerinin hiçbirinin başına gelmesini arzu etmem. Ama şu anda bir kişilik ve itibar suikastiyle karşı karşıyayız. Bir çetenin, Türkiye'de bir komplo ile Meclis'i, hükümeti, siyaset kurumunu lekelemeye çalışmasıyla karşı karşıyayız. Ben şuna inanıyorum; burası TBMM Genel Kurulu, burası kimsenin tapulu malı değil. Burası milletin. Ben bu kürsüye çıkıp bu sıralarda oturup, milletin huzuruna çıkmaktan onur duyarım. Başkaları gibi yabancı elçiliklerin rezidanslarında başka büyükelçilerin huzuruna çıkmam. Türkiye'nin anamuhalefet partisinin on yıllarca, rakam vereyim, 34 yıl hüküm yemiş milletvekilleri anayasa mahkemesinin bireysel başvuru hakkından yararlanarak buraya gelecekler, hakkında hiçbir iddia bile olmamış, fezleke bile gelmemiş sadece medya saldırılarıyla küçültülmeye çalışılan, karalanmaya çalışılan benim veya arkadaşlarım varlığından rahatsız olacaksınız. Yok öyle. Milletin iradesine saygı duyacaksınız. Bizim arkamızda milletin duası vardır, milletin oyu vardır."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!