Bakan oğullarının tutuklanma gerekçesi

Güncelleme Tarihi:

Bakan oğullarının tutuklanma gerekçesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2013 08:38

Büyük Rüşvet operasyonunda gözaltına alınanlardan İçişleri Bakanı Güler'in oğlu Barış, Bakan Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Reza Zarrab ve Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın da aralarında olduğu 14 kişi tutuklandı.

Haberin Devamı

Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", Reza Zarrab "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan ise "Rüşvet almak" gerekçesiyle tutuklandı.

Mahkeme kararında şu ifadelere yer verdi.
"Mevcut delil durumu, suçların vasıf ve mahiyeti, kanundaki cezaların alt ve üst sınırları, dosyadaki telefon dinlemeleri, iletişim bilgileri, teknik takipler ve diğer deliller göz önüne alındığında kuvvetli suç şüphesinin bulunması, dosyadaki mevcut teknik takip iletişime ilişkin tespit ve bilgilerden şüphelilerin fark edilmemek için farklı şekilde iletişime geçip delillerin ortaya çıkmasını engelleyici davranışları göstermeleri ve konumları ve sosyal statüleri de göz önüne alınarak bundan sonra da delilleri etkileme ve karartılma şüphesi, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçunu CMK 100. maddesinde sayılan katolag suçlardan oluşu işin önemli ve ölçülü olması adli kontrol müessesesinin yetersiz kalacağı...''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!