Ankara'da sıcak saatler

Güncelleme Tarihi:

Ankarada sıcak saatler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 15:29

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Yeni Konut'ta rüşvet ve yolsuzluk operasyonu kapsamında oğlu gözaltına alınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüştü.

Haberin Devamı

Ankarada sıcak saatler
Ankara'da hareketli dakikalar yaşanıyor. 4 Bakan'ın istifasını sunduğu ve kabine revizyonunun açıklanacağı iddia ediliyordu. Erdoğan, Çankaya Köşkü’ndeki yeni yıl yemeğinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile haftalık olağan görüşmesini yaptı. Kulislere, rüşvet operasyonu nedeniyle 4 bakanın istifasını Başbakan'a verdiği, Erdoğan’ın Köşk'teki görüşmede kabine değişikliği listesini sunacağı ileri sürülmüştü.

UÇAĞININ HAZIRLANMASI İÇİN TALİMAT VERDİ

Erdoğan, görüşmenin ardından Başbakanlık Konutu’na geçti. Bu sırada Başbakan, İstanbul’a gitmek için uçağının hazırlanması talimatını verdi.

ÇAĞLAYAN SİVİL PLAKALI ARAÇLA GELDİ

Haberin Devamı

Bir süre sonra Konut'a, sivil plakalı olarak bakanlık arabaları girmeye başladı. Bunlar arasında Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da vardı. Çağlayan, aracın camını açarak kapıda bekleyen gazetecilere el sallayarak konuta girdi.

İŞTE KONUT'TAKİ TOPLANTIDA YER ALAN BAKANLAR

Başbakanlık Konutu’nda bulunan isimler belli oldu. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de toplantıda yer aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'A GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 18.30'da İstanbul'a geldi. Erdoğan'ı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve diğer yetkililer karşıladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da aynı uçakla İstanbul'a geldi.

Erdoğan yarın akşam vekilleriyle yemekte buluşacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan yarın akşam milletvekillerini AK Parti Genel Merkezi’nde vereceği yemekte ağırlıyor.
Bakan ve bakan çocuklarına yönelik polis operasyonunun yankılarının sürmesi nedeniyle gözler dün vekillere bildirilen bu yemeğe yönelirken, partiden ise “bütçe yemeği, farklı anlam yüklenmesin” açıklaması geldi.
Parti kaynakları, “Geçmişte bütçe yemekleri hep yapıldı. Bugüne kadar ise bu yemekler hep Meclis’te verildi. Ya Maliye Bakanlığı ya da parti yönetimimiz bu yemekleri vermişti. Bu kez Sayın Başbakanımız grubumuzla parti genel merkezinde yemekte bir araya gelmek istedi. Bütçe görüşmelerinin ardından yemek yenecek” dediler. (Turan YILMAZ/ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!