‘Bize müsaade’ diyebilirler

Güncelleme Tarihi:

‘Bize müsaade’ diyebilirler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2013 01:35

Türkiye’yi rüşvet operasyonundan yaklaşık 36 saat sonra hükümetten ilk resmi açıklama Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’tan geldi.

Haberin Devamı

“Sabırla bekleyeceğiz, ancak hükümetimiz bu süreçte siyasi anlamda bazı çalışmaları da yapacaktır” diyen Arınç, oğulları gözaltında olan 3 bakan için de “Bu arkadaşlarımız ‘Bana müsaade’ diyebilirler veya Başbakanımız bunu isteyebilir. Kabine revizyonu kararını da Başbakan verecek” dedi. Arınç, özetle şöyle konuştu:

PLANLAYICIYI BİLİYORUZ

3-4 gün öncesinden, 4-5 ay öncesine kadar bu tür suçlamalarla bazı insanların karşı karşıya gelecekleri yazılıyordu. Artık her şey bitti, savaşacağız. Herkes için kötü olacak. Biryerlere telefonlarla şunlar bunlar tutuklanacaklardan, kasetler, fotoğraflar servise konacak tehditlerini biz de duyuyoruz. Bu kadar alçalabileceğini bazılarının, belden aşağı vuracakların gerçekten düşünmemiştik. 14 aylık bir dinlemeyle bu işin takip edildiği şimdi sonuçlandığı söyleniyorsa, bazı duyumlarımıza göre aslında 6 ay önce dinlemenin kesildiği zamanlamanın bugüne bırakıldığı da duyduk. Bu işin planlayıcısını, ne amaçla yaptıklarını az çok biliyoruz.

BAKANIN DURUMU ACI

Haberin Devamı

Bu işi yapanlar diyelim ki emniyetteki şube müdürleridir. Bir üstüne haber vermesi emir yönetmelik gereği istenir. Şube müdürünün başlattığı operasyondan başındaki müdürün, İstanbul Emniyet Müdürü, Ankara Emniyet Müdürü habersizdir. Bir İçişleri Bakanı’nın, oğlunun gözaltına alındığını basından duyması kadar acı bir şey olabilir mi?

PSİKOLOJİK HARP

Bu yüzden görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle bazılarının görev yerleri değiştirilmiştir. Soruşturmanın gizliliği esastır demiştim, şu anda yayınlanmayan tek şeyden haberdar olduk. Bakanlar hakkında fezleke tanzim edileceği, operasyonun UYAP’a bilgi vermeden gerçekleştirildiği de iddiaların içinde. Planlı, psikolojik harple karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun amacı ne olabilir? Hükümetimizin yıpratılması.

ÖNCE GEZİ ŞİMDİ BU

Bugüne kadar siyasetle yıpranmayan 11 yılda bütün seçimlerden başarıyla çıkan, güçsüz muhalefet partileriyle yıpratamayacaklarını görenlerin önce Gezi ile şimdi de bu tür olaylarla kamuoyu üzerinde yıpratma kampanyası olduğu çok açık şekilde görülüyor. Önümüz mahalli seçimler, 1989’da ANAP için yapılanlardan farklı bir tarafı yoktur.

ÖRGÜT VARSA BULURUZ

Haberin Devamı

Bu işi yapanları bulacağız. Devlet içinde kümelenmiş ve yuvalanmış illegal bir örgüt söz konusu ise bunları ortaya çıkarmak boynumuzun borcu olsun. Ellerindeki imkanları sadece kendi çıkarları için kullanan bir kişiden bir gruptan bahsetmemiz gerekiyorsa onu en kısa zamanda halkımızın önünde ilan edeceğiz.

KABİNE REVİZYONU

(Yakın zamanda kabine revizyonu beklemeli miyiz?) Başbakanımızın takdirinden öğreneceğiz. Yakında görürsünüz. Bu konuda kararı Sayın Başbakan verecek.

SUÇ VARSA KORUMAYIZ

(Soruşturmada çocuklarının ismi geçen bakanlar, bugünkü toplantıda, hükümeti rahatlatmak adına istifa taleplerini Sayın Başbakan’a ilettiler mi?) Biz sayın bakanlarımızı seviyoruz, masum olduklarına inanıyoruz ama bir suça karışmışlarsa veya çocukları ile ilgili iddialarda onların da bir dahli varsa bu onları koruyacağımız anlamına gelmez. Ancak siyaseten o bakan arkadaşlarımız ‘Bize müsaade’ diyebilirler veya Sayın Başbakanımız onlardan böyle bir talepte bulunabilir. Ne yapacaklarını yakın zamanda görürüz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!