Arınç'ın açıklamasının şifreleri

Güncelleme Tarihi:

Arınçın açıklamasının şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 17:53

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 Bakan oğlunun ve tanınmış işadamlarının da gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak Hükümet adına açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Arınçın açıklamasının şifreleri
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalarında kullandığı ifadelerde öne çıkan unsurlar şöyle;

* DEVLET İÇİNDE İLLEGAL ÖRGÜT ŞÜPHESİ
Arınç ilk kez "devlet içinde yuvalanmış illegal bir örgüt" olabileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı'nın ifadelerinde bu konuda söylediği şu cümleler önemli;
"Devlet içinde kümelenmiş illegal bir örgüt varsa, bunu ortaya çıkarmak da boynumuzun borcu olsun..."

* HÜKÜMETE KARŞI PLANLI OPERASYON VAR
Bülent Arınç, açık ve net bir ifadeyle, hükümete karşı uzun zamandır planlanan bir operasyonla karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Bunun gerekçelerini de hükümeti kamuoyu önünde yıpratmak ve ekonomik gelişmeyi baltalamak olarak açıkladı. Arınç'ın bu konudaki kilit cümlesi şöyle: "Yayınlanmayan pek çok şeyi öğrendik. Bakanlar hakkında fezleke tanzim edileceği de iddiaların içerisinde yer alıyor. Planlı, psikolojik harp benzeri operasyonla karşı karşıyız."
Arınç, bu "planlı operasyonun" izlerini ise şöyle açıkladı:
- Birbirinden farklı konular ve isimler var. Birbirinden farklı konu ve isimlerin tek bir operasyonla biraraya getirdi
- ''Güler mi ağlar mı" gibi mesajlarla İçişleri Bakanı Muammer Güler'le ilgili birşey yaşanacağının mesajları verildi.

* AÇIKLANMAYAN SORUŞTURMA İMASI
Arınç, açıklamalarında ayrıca açıklanmayan bir soruşturmanın yürüdüğüne ilişkin imada da bulundu. Arınç, "Bunun planlayıcılarını, ne amaçla yaptıklarını az çok biliyoruz. Ama bir diğer soruşturmaya gölge düşürür gerekçesiyle, belki zamanında açıklayacağız" dedi.

* KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ SİNYALİ
Başbakan Yardımcısı Arınç, kabine revizyonu sinyali de verdi: "Siyasi olarak yapılacakları, zamanı gelince Sayın Başbakan açıklayacak."

Haberin Devamı

Arınç'ın, operasyonda adı geçen bakanlara kefil olmaması da dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı, adı geçen bakanlar için "suça karıştırlarsa, kendilerini korumayacağız" dedi. "Hükümet üyelerinin isimlerinin geçmesi, ya da yakınlarının isimlerinin geçmesi bizi hiçbir şekilde ilgilendirmiyor. İddia varsa ispatlanmalı ve gerçek en kısa zamanda ortaya çıkarılmalıdır" diyen Arınç ekledi: "Beraat-i zimmet asıldır."

Haberin Devamı

Arınç böylece bakanları "suçsuz kabul ettikleri" mesajı verdi.

* SİNAN AYGÜN'Ü ÖRNEK GÖSTERDİ
Para deyince akla Sayın Sinan Aygün geliyor. İş yerinde bulunan yüklü miktarda paraya el konuldu. Ancak daha sonra kendisine atfedilen suçla ilgisi olmadığı anlaşıldı ve para kendisine iade edildi.

* GAZETECİLERE DE PSİKOLOJİK HARP İMASI
Arınç, sosyal medya üzerinden, foto montajlı fotoğraflar, ya da filmler aracılığıyla gazetecilere yönelik de yıpratma kampanyası yapıldığını söyledi. Başbakan Yardımcısı, "Küçük düşürülmeye çalışılan gazetecilere yönelik tehdit ve karalama kampanyaları da at başı gitmektedir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!