Kirli ittifak

Güncelleme Tarihi:

Kirli ittifak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 02:08

Başbakan Tayyip Erdoğan, toplu açılışlar yapmak üzere geldiği Konya’da, 3 bakanın çocuklarının da karıştığı yolsuzluk operasyonuyla ilgili, “Bunların hepsi bir adli süreç. Neticelenmeden bir şey söylemem doğru olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan törende yaptığı konuşmada ise “İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye’de artık yetki milletindir. Arkasına karanlık odakları, çeteleri alanlar bu millete istikamet çizemezler” dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

TEHDİDE BOYUN EĞMEYECEĞİZ
11 yıl boyunca siz bize ne emrettiyseniz, hangi talimatı verdiyseniz biz onu yerine getirmenin mücadelesi içinde olduk. Siz neden sakındıysanız biz de oradan uzak durduk. 81 vilayetimiz, aziz miletimiz arkamızda olduğu müddetçe biz hakkı savunmaya, hak yolunda mücadele vermeye devam edeceğiz. Burada Konya’da bir kez daha söz veriyorum sizin itimadınıza asla halel getirmeyeceğiz. Sizin açtığınız yoldan, sizin çizdiğiniz istikametten asla ayrılmayacağız. Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe Allah’ın izniyle geri adım atmayacağız. Haktan ve hak mücadelesinden asla ayrılmayacağız.

İSTİKAMET ÇİZEMEZLER
Kardeşlerim, istedikleri kadar çirkin yollara tevessül etsinler. İstedikleri kadar kirli ittifakların içine girsinler. Türkiye’de artık söz, karar, yetki milletindir. Mühür milletin elindedir. Arkasına karanlık odakları alanlar, çeteleri alanlar bu ülkeye bu millete istikamet çizemezler. Arkasına sermayeyi, medyayı alanlar, bu ülkenin istikametini değiştiremezler. Arkasına Türkiye’nin içinde ve dışında bir takım karanlık çevreleri alanlar, Türkiye’nin istikametiyle oynayamazlar. Türkiye’nin ayarlarını değiştiremezler. Türkiye üzerinde operasyon, ameliyat yapılacak bir ülke değildir. Millet buna izin vermez. Bu milletin hükümeti olarak AK Parti iktidarı buna izin vermez.

MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL
Kiminle hesabı varsa, kendine güveniyorsa, 30 Mart’ta seçim var. O seçime girsinler. Hesabı orada milletle görsünler. Hesabını sandık dışında görmek isteyenlere ne millet ne de biz müsaade etmeyiz. Türkiye, bir muz cumhuriyeti değildir. Türkiye, milletin kararlarının yok sayılacağı, üçüncü sınıf bir kabile devleti değildir. İçeriden ya da dışarıdan hiç kimse benim ülkemi karıştıramaz, benim ülkemde çirkin tuzaklar kuramaz. Terör bu millete diz çöktüremedi, çöktüremeyecek. Saldırılar, tuzaklar bu millete diz çöktüremedi. Bundan sonra da çöktüremez. Mevlana’nın şehri, Kılıçarslan’ın şehri bize dua ediyor. Biz daha ne isteyelim. Bize daha ne gerek. İşte onun için hakkı, kardeşliği savunmaya devam edeceğiz. Filistin’de, Mısır’da hep hakkın yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Suriye’de mazlumların yanında, hakkın yanında dimdik durduk, durmaya devam edeceğiz.

ALLAH BES, BAKİ HEVES
Birilerinin topu, tüfeği varsa, birilerinin her türlü hilesi, hurdası varsa, bizim Allah’ımız var, bize o yeter. Bize millet yeter, siz yetersiniz. Güzel bir kelamı kibar; ‘Allah bes, baki heves’. Yani Allah yeter, geri kalan hevadır. 11 yıldır ülkemizin, milletimizin hizmetindeyiz, sizin yüklediğiniz vazifeyi yerine getirmenin derdi, çabası içindeyiz. Türkiye’yi, Türkiye ekonomisini büyütmek, kardeşliğimizi daha da yüceltmek için 11 yıldır mutlu bir mücadele içindeyiz.

TARİHE HAVALE EDİYORUZ
Anlamsız yasakları, baskıları tek tek ortadan kaldırıyoruz. Milletimizin değerlerini yok sayan, insanımızın kimliğini, inancını, kutsallarını tahkir eden, asli vazifesini unutup vatandaşının diliyle, türküleriyle, kutsal değerleriyle, kılık-kıyafeti, yaşam tarzıyla meşgul olan bir devlet anlayışını artık tarihe havale ediyoruz. Başörtüsü zulmünü ortadan kaldırdık, üniversitelerde çocuklarımız istedikleri gibi eğitimlerini görüyorlar. Kamuda hanım kardeşlerimiz başı açık ya da örtülü çalışabiliyorlar, TBMM’de vekiller tıpkı asiller gibi başı açık ya da başı örtülü vazife yapabiliyorlar. Biz yasakları kaldırıyor, milletimizin önüne seçenekler koyuyoruz. Hiçbir dayatma içinde değiliz, hiçbir dayatmaya da müsamaha göstermiyoruz. Birinden alıp diğerine vermiyoruz.

AMELİYATA KALKIŞMASIN
Bu bir müjdedir: 21. yüzyıl Türkiye’nin yüzyılı olacak. Bunu engellemeye, durdurmaya, yavaşlatmaya çalışacaklar ama bu aziz millet, ülkesine bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkarak bu kutlu yürüyüşü inşallah tamamına erdirecektir. Afyonkarahisar’dan yola çıktığımızda bir şey söyledik. O zaman dedik ki, ‘Biz, bu millete sevdalıyız, biz Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle bu millete sevdalıyız’ ve ‘Tek millet’ dedik. Çünkü biz, yaradılanı yaratandan ötürü seviyoruz. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bu vatan bize yeter, hepimize yeter ve bu vatan üzerinde kimse ameliyata kalkışmasın, operasyona kalkışmasın, kalkıştığı anda karşısında bizi bulur. Tek devlet, o Türkiye Cumhuriyeti devleti. Başka bir şey tanımamız mümkün değil.
Öte yandan bugün saat 10.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde yapılması planlanan MKYK toplantısı iptal edildi.

DÜRÜSTSE VEKİLLİKTEN AYRILIR

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Erdoğan, İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün AK Parti’den istifası için, “Böyle bir şeyi doğrusu kendisine yakıştıramadım, yadırgıyorum, doğru bulmuyorum. Eğer dürüstse o zaman parlamentodan, milletvekilliğinden ayrılır” dedi. Konya’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, şunları söyledi:

KENDİSİNE YAKIŞTIRAMADIM

“Tabii böyle bir şey beklediğimi söylemem yanlış olur. Beklemem. Çünkü böyle bir şeyi doğrusu kendisine de yakıştıramadım, yakıştıramıyorum ama biliyorsunuz her söz sahibinindir. Dolayısıyla her söz sahibini bağlar. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır ama böyle bir tavır takınmış bir genel başkana, partiye karşı bu tür açıklamaları kendisinden veya bir başkasından duyamam. Yapmış olmasını yadırgıyorum, doğru bulmuyorum.

AHLAKEN GEREKEN BUDUR

(‘Hakan Şükür sizin davetinizle partiye gelmişti. Ayrılması sizi üzdü mü?’ sorusu üzerine) Niye üzüleyim? Gönül şunu arzu ederdi: Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o partiyle hareket eder, ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz, eğer dürüstse o zaman parlamentodan, milletvekilliğinden ayrılır, çünkü bağımsız olarak parlamentoya gelmiş değilsin. Olması gereken şey, aslında işin ahlaki yönü bunu gerektirir. Ama tabi bu herkese nasip olan bir şey değil. Rıza ÖZEL / KONYA

Kirli ittifak

Haberin Devamı

JET YANIT: BİZİ DE MİLLET GETİRDİ
AK Parti’den önceki gün istifa eden İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Eğer dürüstse parlamentodan ayrılır” sözleriyle ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, “Parlamentodan istifa etmek şu anda kafamda yok. Orası milletin meclisi, bizi de millet getirdi” dedi.

KURDELEYİ BIRAKMADI
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Konya’da spor salonunda sevgi gösterileriyle karşılandı. Erdoğan’ın konuşması sırasında bir grup genç “13 aday adayı el ele, bozkırın kalbi seninle” yazılı tişörtlerle destek oldu. Erdoğan toplu açılış töreni sırasında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Emine Erdoğan ve Belediye Başkanı Tahir Akyürek’le birlikte kurdeleyi kesti ancak kestiği parçayı yere düşürdü. Açılış yaptığı yerlerde makas ve kurdelelerini koleksiyon olarak biriktiren Erdoğan, eğilip düşen parçayı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!