Bakanlar görevi bıraksın

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar görevi bıraksın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 02:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emriyle “Kamu ihalelerinde yolsuzluk” iddialarıyla başlatılan ve üç bakan çocuğunun da gözaltına alındığı operasyonla ilgili olarak üç milletvekilinden oluşan “Kriz Masası” oluşturuldu.

Haberin Devamı

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’dan oluşan “Kriz Masası”, oğulları gözaltına alınan bakanlar ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın operasyonu başlatan savcılarıyla görüşecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de çocukları gözaltına alınan bakanlara, “Çocuğunuz gözaltındayken sizin o koltukta oturmanız demokraside ya da hukuken kabul edilecek bir yöntem değildir. Soruşturmaların daha sağlıklı yürüyebilmesi için mevcut bakanların görevlerini bırakmaları gerektiği inancı içerisindeyim” diyerek istifa çağrısı yaptı.

Tekin, “Özellikle iki, üç tane bakanın çocuğunun ihaleler arasındaki kavgaları neden kamuoyuna yansımadı. İnşallah önümüzdeki günlerde bu yolsuzluklarla ilgili soruşturmalar derin dehlizlere kadar iner ve Türk siyaseti bu kirlilikten arınmış olur. Bu bir başlangıçtır ve bu başlangıcın sonunu bekliyoruz. CHP olarak çok ciddi de katkı sunarız” dedi.Okan KONURALP/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!