Deniz Feneri’ne dönmesin

Güncelleme Tarihi:

Deniz Feneri’ne dönmesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 02:08

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, operasyonu takip edecek bir kriz masası kurduklarını belirterek, “Dileriz yeni bir Deniz Feneri süreci olmaz. Büyük ihtimalle soruşturmayı yapan savcıları görevden almak isteyeceklerdir. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sabah yapılan operasyonun Deniz Feneri davasına dönmesinden korktuğunu, savcıların görevden alınabileceğini belirterek “Ortada ciddi bir yolsuzluk var. CHP olarak kriz masası kurduk, sonuna kadar gidilmesi için her çabayı göstereceğiz” dedi. Hürriyet’in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

İSİMLER DİLE GETİRİLİYORDU
“Dileriz Deniz Feneri soruşturmasında süreci yaşananlar tekrarlanmaz, yeni bir Deniz Feneri süreci olmaz. Bugün de bu yolsuzluk soruşturmasını yapan savcıları büyük ihtimalle görevden almak isteyeceklerdir. Buna izin vermeyeceğiz. Söylüyor ve uyarıyorum, soruşturma Deniz Feneri’ne dönmemeli. Önemli bir operasyon. Uzun süredir bu kişilerin isimleri ve bakanların adları kapalı kapılar ardında dile getiriliyordu. Bu söylenenlerle ilgili bir adım atıldı, bunu kimse sağa sola çekmesin. Eğer Türkiye gerçekten kirlilikten arınacaksa burada yapılacak tek şey yargıya destek vermektir. Biz, dediğimiz gibi sürecin Deniz Feneri’ndeki gibi olmaması için her çabayı göstereceğiz. Bunun engellemek için de kriz masası oluşturduk, başında Aykut Erdoğan olacak, yakından izleyeceğiz.

ÖRTBAS OLUR
(‘Arkasında Cemaat var’ denirse sorusu üzerine) Rahmetli Uğur Mumcu derdi ki ‘Katil katildir; bunun sağcısı, solcusu olmaz’. Yolsuzlukla mücadeleyi kim yaptıysa, kimler yapıyorsa onlara saygı göstermeli; gerekçe aramak, ‘Onların, bunların işleri demek yolsuzluk olaylarını örtbas etmektir, kimse buna tenezzül etmesin. Her konuda olduğu gibi burada da bizim tek muhatabımız var; o da, bu ülkeyi yönettiğini söyleyen hükümettir. Üstelik bu hükümetin bir özelliği daha var. 3Y ile mücadele sözü vermişlerdi; yasaklar, yolsuzluklar ve yoksulluk. Şimdi hep beraber göreceğiz. Buyurun yolsuzlukla mücadeleyi yapın, yolu açık tutun diyoruz.

DİNLEMEYEN BAŞBAKAN
Başbakan, muhalefeti dinleseydi tüm bunlar çok önceden açığa çıkardı. Ancak Başbakan bu konuda da Türkiye’de bir ilki yaşatıyor. Muhalefet liderlerinin bütçe konuşmaları başbakanlar tarafından özellikle hep izlenmiştir. Başbakan ise bu süreçte bizim ne konuştuğumuzu özellikle izlemiyor. Kimse kusura bakmasın, başta medya, bunu eleştiren çıkmıyor. Garabet bir durum bu ve sağlıksız demokrasi işaretidir. Oysa muhalefeti dinlemeyen bir insan, nasıl başbakanlık yapacak? Bütün vatandaşların dikkatine bunu sunmamız gerek. Eleştiriye tahammül edemeyen bir kişinin başbakanlık yapma şansının olmaması lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!