"Yargının kendi kararlarını aldığını gösteriyor"

Güncelleme Tarihi:

Yargının kendi kararlarını aldığını gösteriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2013 21:23

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, "Bugünkü olay doğrudan doğruya yargının kendi kararlarını aldığını gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Artı 1 televizyonunda yayınlanan, 'Mirgün Cabas'la Her Şey' programında soruları yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay önemli açıklamalarda bulundu. Günay'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Bundan önceki operasyonlarda da hükümet kanadının haberinin olmadan yapılanlar oldu. Boyutları siyasetin derinliklerine inen bir soruşturma var. Bir an önce soruşturmada haksız bir şekilde ismi geçenler varsa bunların temizlenmesini temenni etmekten başka bir şey diyemem. Bugünkü olay doğrudan doğruya yargının kendi kararlarını aldığını gösteriyor. Benim gördüğüm şimdi tartışılan bir çevre iktidara destek verdi. Ben hafta sonu bu hareketle ilgili bir toplantıya katıldım. Orada çatışmaya varacak bir ortam görmedim. Derinde ne var bunları bilecek boyutta değilim. Hiç kimse Türkiye'de dershanelerin eğitime hakim olmasını savunmaz ama dershaneler de kapatılmaz. Oradan derin bir tartışmaya girilmesi bana akla aykırı geliyor."

"Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum. Ben bakanlık sırasında bazı şeyleri eksik yapmış olabilirim. Ben bakanken de Türkiye'de çevreye duyarlı davranılmadığını söyledim. Beni Türkiye'de şehirlerin imarını düzgün kullanmama konusunda şikayetim var. Ama kapsamanı bilmediğim konuda soruşturma kapsamıyla ilgili bir şey diyemem. Türkiye bu konuda çok duyarsız davrandı."

Haberin Devamı

"Bir kere herkesin bu suçlamalardan aklanmaların temenni ederim. Üzüntü verici bir şey. Ben siyaset yapan birinin adının yolsuzlukla anılmasını istemem. Temennim altını çizerek söylüyorum; bugün suçlanan kişilerin bu suçlamalardan aklanmasını temenni ediyorum. Bir muhalefet vekili arkadaşımızın başbakanın istifasını istediğini hayretle gördüm. Neden istifa etsin başbakan? Kanıtlanmış bir suç mu var ortada? Henüz tartışmanın ne olduğu belli değil. Muhalefet partisi genel başkan yardımcısı istifa istiyor. Bu çok absürt bir şey. Ne olduğunu öğrenmeden bir genel başkan yardımcısının istifa etmesi tam bir fırsatçılıktır. Herhangi bir töhmet varsa o bütün siyaseti ilgilendirir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!