Ali İsmail'in annesi: Hakkımı Fatma Şahin'e helal etmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmailin annesi: Hakkımı Fatma Şahine helal etmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:44

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Meclis Genel Kurulu’nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçe görüşmesinde Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz’ın mektubunu kürsüye taşıdı. Anne Korkmaz mektubunda ''Yavrusu kucağından alınan bir anne olarak ben hakkımı Fatma Şahin’e helal etmiyorum'' diyor.

Haberin Devamı

Ali İsmailin annesi: Hakkımı Fatma Şahine helal etmiyorum
“Sayıştay raporları buraya gelmeden bu bütçe gayrimeşru bütçedir, bu bütçe helal bütçe değildir. Bu bütçe anaların gözyaşını dindirir mi?” diyen Yüceer, Emel Korkmaz’ın kadın bakan olarak acısına sessiz kalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e hakkını helal etmediğini söyledi. Yüceer, kürsüden bir bölümünü okuduğu mektupta anne Korkmaz’ın mesajlarını şöyle aktardı:

ÜZÜLDÜK DESELERDİ
“Ali İsmailimin yüreği sevgi doluydu, hayatı, insanları, doğayı, hayvanları çok seviyordu. Bu acıyla nasıl yaşayacağımı düşünürken şimdi bizlere yeni acılar yaşatıyorlar. Ali İsmail’in davasını bizlerden kaçırıyorlar. Ali İsmailim, o gün arkadaşlarıyla yeni bir eve taşınma telaşı içerisindeydi. Kontrat imzalayıp kendi evlerine döndükleri sırada o akşam, yapılan yürüyüşü görmüşler ve katılmışlar. Eşyaları odasına geldi ancak kendisi eve gelemedi. Neden benim yavrumu öldürdüler? Yavrumun acımasızca öldüresiye dövüldüğünü, nasıl katledildiğini herkes izledi. Sayın Fatma Şahin izlerken hiç mi içi sızlamadı, hiç mi duygulanmadı ki bir kez olsun ‘Böyle olsun istemezdik’ demedi, bir başsağlığı dilemedi. Benim yavruma dünyanın her yerinden rahmet okundu. Yavrusu kucağından alınan bir anne olarak ben hakkımı Fatma Şahin’e helal etmiyorum. Allah hiçbir anneye bu acıyı yaşatmasın.”

Haberin Devamı

FATMA ŞAHİN: ‘ACISI BENİM ACIMDIR’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Yüceer’in sözlerine kürsüden sesi titreyerek duygusal bir yanıt verdi.

Şahin, “Başsağlığı dilemediğimi söyledi, eksik bilgi. Biz aileler arasında ayrımcılık yapmayız, biz anaların arasında ayrım yapamayız, mezhep ayrımcılığı, bölgesel ayrımcılık yapamayız. ‘Ali İsmail Korkmaz’ın annesinin acısı da benim acım’ dedim. Ben bu açıklamayı o gün kabinede ilk yapan arkadaşınızım. Ben bir anayım, Ali İsmail’in annesinin acısı acısı benim acımdır. Hiç kimsenin evlat acısına müsaade etmeyiz. Ama birilerinin de bunun üzerinden, acılar üzerinden siyaset yapmasına müsaade etmeyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ali İsmailin annesi: Hakkımı Fatma Şahine helal etmiyorum


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!